Tarih: 15.02.2017 18:00

ANNENİN ÖLÜMÜ EŞ VE ÇOCUKLARI İÇİN YIKIMDIR

Facebook Twitter Linked-in

Adana’da 2016 ve 2017 yıllarında gerçekleşen anne ölümleri Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda ayrıntılı şekilde ele alındı.
Vali Demirtaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. İbrahim Ethem Özsoy, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil ve ilgili kurum yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda, 2016 yılında ve 2017 yılında meydana gelen anne ölümleri tek tek incelendi ve önlenebilirlik açısından yapılabilecek çalışmalar tartışıldı.
Vali Mahmut Demirtaş, toplantıda yaptığı konuşmada, “Her bir anne ölümünün sadece bireysel olarak değil toplumsal olarak ve o ailenin bütünü üzerindeki sonuçları değerlendirilmelidir. Aile için annenin ölümü geride kalan eş ve varsa çocukları için yıkımdır. Tüm kurum ve kuruluşlar bir annenin dahi önlenebilir nedenlerle kaybedilmemesi için gereken çalışmaları titizlikle yapmalıdır. Sağlık hizmetlerinin sunumu açısından üst düzey hizmet verilen Adana’da anne ölüm oranlarının gelişmiş sağlık alt yapısıyla doğru orantılı olması gerekmektir” dedi. anne_olumleri
Vali Demirtaş, anne ve bebek ölümlerinin önlenmesinde kurumlarda görevli sağlık personeline yönelik hizmet içi eğitim çalışmalarının arttırılarak uygulanması ve vatandaşların da sezaryen başta olmak üzere sağlıklı doğum konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Toplantıya katılan kurum temsilcilerince yapılan açıklamalarda ise, sağlık gelişmişlik göstergelerinin en önemli faktörlerinden biri olan anne ölümlerinin önlenmesine yönelik çabanın sürdürüleceği ve gerekli çalışmaların yapılmasına devam edileceği ifade edildi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —