Aratos
Manşet Haber 5.11.2015 12:12:24 0

Aratos'ta İmza Günü ve Şiir Dinletisi

Aratos'ta İmza Günü ve Şiir Dinletisi

Aratos Kültür Sanat Evi Bu kez bir şairi ağırlıyor. Bursalı şair Bahar Arslan Kızıltan, “Avazın Çıktığı Kadar Bahar” adlı şiir kitabının imza günü ve müzikli şiir dinletisi 7 Kasım Cumartesi günü Aratos Kültür Sanat Evi’nde yapılacak.

Bahar Arslan Kızıltan, kitap imza etkinliği sonrası konuklara, Merih Can Karataş’ın gitarı eşliğinde müzikli şiir dinletisi sunacak.

“Avazın Çıktığı Kadar Bahar” adlı şiir kitabında kendini şöyle anlatıyor,

“Ağaçların bahara durduğu/ aşkın olabildiğince vurduğu/ tiyatrolara ithaf edilen/ o mart günü/ itham edilmişim hayata” şeklinde yansıtan Bahar Arslan Kızıltan, aynı şiirinde, “Tesadüfî mi?” diye soruyor ve “Belki/ hiç teselli etmese de beni/ her rolün altından kalkabilmemi/ başka nasıl açıklayabilirim ki” diye yanıtlıyor. Kızıltan, oynadığı rolleri ise, “Anne, öğretmen, evlat, eş, arkadaş, şair, dost, kardeş, sevgili” şeklinde sıralıyor ve “Oynamaktan asla sıkılmadığım tek rol insan”

Bursa’da doğan, şair ve müzik öğretmeni Bahar Arslan Kızıltan, 2011 yılında yakalandığı göğüs kanserini şiir kitap yazarak yenmişti.

Bahar Arslan Kızıltan, yazdığı şiir kitabının kendisine güç verdiğini söyledi ve kitap okuma ve yazmayı sevmesinin kanserle mücadelede kendisine yardımcı olduğunu ifade etti.

Kendisinin kanseri kabullenmiş bin insan olduğunu anlatan Kızıltan, “Kanserle ilk 2011 yılında tanıştım. Bir yıllık tedavi sonucunda kanseri yendim. Ama hastalık tekrar nüksetti. Kanser beni seviyor, ben de kanseri. Kanser bana yaşamamı hatırlattı. Aslında birçoğumuz çok sağlıklıyız. Ama yaşamayı unutuyoruz. Ben kanser olduğumu öğrendikten sonra çok sevdiğim şiirleri kitaplaştırmaya karar verdim. Gördüğüm tedavi sürecinde yazmış olduğum şiirler bana çok büyük destek oldu.

Bahar Arslan Kızıltan, kendini, yaşamla, insanla ve edebiyatla ilişkisini şöyle anlatıyor, “Yazmak yaşamaktır” diyen Bahar Arslan Kızıltan, “Ben an’da yaşıyorum, an’ı yazıyorum” ifadesini kullandı. Kızıltan, “Yaşamın en güzel tarafı, yaşamaktır. Yaşamaksa, sadece nefes almak değildir. Ben 2011’de kanserle tanıştım, üstelik şu an ikinci kez kanseri yaşayan bir insanım. An’ı yaşamaktan öte bir şeyin olmadığını gördüm. Ben mutlu bir insanım; çünkü bir gün sonrayı düşünmeden yaşıyorum, an’da yaşıyorum, bugünde yaşıyorum. Yarın, yarının sorunu… Günü yaşamak önemli, herkesin becermesi lazım… Hep bir şeyleri yarına erteleyerek değil, her şeyi bugünde yaşayarak” mesajını verdi.

Aratos dergisi Kültür Sanatevi yöneticisi Uğur Pişmanlık ise “Sanatevi olarak, Sinemadan, sergiye, felsefe okulundan müziğe kadar çeşitli etkinliklerin yanı sıra yazar okur buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Bahar Arslan Kızıltan’ın imza gününe edebiyat severleri bekliyoruz. Bahar hanımı Tarsus’ta ağırlamaktan onur duyacağız” dedi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

37.3° / 22.7°