Arıboğan’dan gençlere altın öğütler
Manşet Haber 16.11.2015 16:33:44 0

Arıboğan’dan gençlere altın öğütler

Arıboğan’dan gençlere altın öğütler

final_aribogan (1)Adana Final Okulları, öğrencilerin yaşam başarısını arttırmaya yönelik etkinlikleri kapsamında düzenlediği Tecrübeden Öğreniyoruz söyleşilerinde Bilgi Üniversitesi Danışma Kurulu Başkanı, Akademisyen, televizyon yorumcusu ve köşe yazarı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’ı ağırladı. Arıboğan, Adana Final Okulları Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileriyle değişen dünyada değişen meslekler ile ilgili keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Günümüz dünyasının artık dijital bir platform üzerinden yaşamını sürdürdüğünü söyleyen Prof. Dr. Arıboğan, ideallerimizin, amaçlarımızın, farkındalıklarımızın ve hatta sosyal sorumluluklarımızın bile yaratılan değer yargıları ile bugünkü şeklini aldığını söyledi. Arıboğan ayrıca değişen dünyadan, sürekli değiştirilen istek ve ihtiyaçlardan, değerlerin biçimlendirilmesinden, değer aşılama metotlarından bahsederek, yaratılan bu değerlerle nasıl başa çıkılabileceğine yönelik ipuçları da verdi.

final_aribogan (2)Türkiye'nin tarım uygarlığı kimliğinden sıyrılarak 21. yüzyılda kendi üretimini yapan bir ülke haline geldiğini söyleyen Arıboğan, ülkemizde bunlar yaşanırken dünyanın sanayi sonrası çağına geçtiğini belirtti. Bu yeni çağda üretim yapılmadığını, çeşitli yöntemlerle insanların seçme özgürlüklerine etki ederek satın almaya yönlendirildiğini anlatan Arıboğan, medya gücü ve propaganda ile her şeyin sattırılabileceğini vurguladı.

Girişimciliğin altın çağını yaşadığını anlatan Prof. Dr. Arıboğan, “Dijital dünyanın ev sahipleri siz gençlersiniz. Sizin üreteceğiniz fikirler bizde yok. İnsanların yeni hayat formlarına göre yeni meslek grupları oluşmaya başladı ve iyi bir fikir üreten birisi günün birinde dünyanın en önemli ve zengin insanlarından biri olabilir.” diye konuştu.

Öğrencilerin ilgiyle dinlediği seminerde Prof. Dr. Arıboğan, ünlü isimlerin hayatlarından verdiği örneklerle sosyal girişimciliğin önemine dikkat çekerek, “Doğru bir sıralama ile bir üniversite okuyup meslek sahibi olabilirsiniz. Ancak sonrasında kapitalist toplumun dayattığı değerlere kendinizi kaptırırsanız mutsuz olursunuz. Mutlu olmak, kendiniz için bir şey yapmak istiyorsanız başkaları için de bir şeyler yapın. İnsanın içinde iyi ve kötü birlikte var. Sistem bize iyiyi susturmayı öğretiyor. Sistemi dinlemeyip iyiyi konuşturun, sosyal girişimci olun, böylece yalnızca kendi hayatınızı değil, başkalarının hayatını da değiştirebilirsiniz” dedi.

Öğrencilerin sorularını da içtenlikle yanıtlayan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’a Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem tarafından günün anısına bir teşekkür hediyesi takdim edildi.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

36.4° / 23.6°