AROMA GREVİNİN 20 GÜNÜNDE MUTLU SON
Manşet Haber 7.09.2017 00:57:54 0

AROMA GREVİNİN 20 GÜNÜNDE MUTLU SON

AROMA GREVİNİN 20 GÜNÜNDE MUTLU SON

Bursa Aroma Meyve Suları Fabrikasında işçilerin 17 Ağustos’ta başlattığı grevin anlaşma ile sonuçlandığı, çalışanlara yüzde 19,40 oranında ücret artışı yapıldığı açıklandı.
Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda Sanayi A.Ş.yazılı açıklaması şöyle:
“Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda Sanayi A.Ş. ile TEK Gıda-İş Sendikası arasında 24’üncü dönem toplu iş görüşmeleri 9 Mart 2017’de başlamıştır.
Yapılan ilk görüşmelerde karşılıklı anlaşma sağlanamamış, sendika grev kararı alarak, 17 Ağustos 2017 tarihinde iş durdurmuştur.aroma2
Bu süreçte yapılan görüşmeler dün tamamlanmış olup, aylık ücretlerde ortalama yüzde 19.40 oranında ücret artışı taraflarca kabul edilmiş ve anlaşmaya varılmıştır.
Grev 5 Eylül 2017 tarihi itibarı ile sona ermiş ve fabrikamızda üretim yeniden başlamıştır.
Çalışanları, çiftçileri, tedarikçileri ve bayileri ile kurduğu güçlü bağlarla yarım asra yakın süredir ülke ekonomisine değer katan Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda Sanayi A.Ş olarak, kurulduğumuzdan beri çalışanlarımızın haklarına ve iş barışına önem vermekteyiz.
Bu sürecin her iki taraf için de hayırlı olmasını diler, anlaşmaya varmış olmaktan mutluluk duyduğumuzu bildirmek isteriz.
Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.”
AROMA GREVİMİZ ANLAŞMA İLE SONUÇLANDIaroma3
Tek gıda İş Sendikası da toplu iş sözleşmesinin anlaşma ile sonuçlandığını yazılı açıklama ile duyurdu. Sendika açıklaması şöyle:
“Sendikamızın örgütlü olduğu AROMA BURSA MEYVE SULARI VE GIDA SANAYİİ A.Ş. işyerinde çalışan üyelerimiz adına 01.01.2017 tarihinden beri sürdürülmekte olan Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 17 Ağustos 2017 tarihinde başlattığımız grev bugün gerçekleşen görüşmeler sonucunda anlaşmayla sonuçlandı.
20 gün süren grev boyunca Kurban Bayramı'nı grev alanında geçirmelerine rağmen tüm işçi arkadaşlarımız ve sendikamız arasındaki güven, birliktelik ve işveren vekillerimiz katkıları grevimizin kazanımla bitirilmesindeki en büyük etken oldu.
Sözleşme görüşmeleri süresince her iki tarafında katkılarıyla sonuçlanan yeni dönem sözleşme için her iki tarafa da teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.”aroma

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.4° / 15.9°