ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 309 İCRA TAKİP DOSYASI VAR
Manşet Haber 24.12.2020 23:27:31 0

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 309 İCRA TAKİP DOSYASI VAR

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 309 İCRA TAKİP DOSYASI VAR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, görevi devraldıktan sonra 6 yolsuzluk dosyasını yargıya intikal ettirdiklerini, belediyede halen 309 adet icra takip dosyasının bulunduğunu açıkladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın gazetelerin sahip, genel yayın yönetmen, ajansların ve yaygın medyanın bölge temsilcileri ile düzenlediği basın toplantısında görevi devraldıktan sonra icraatını anlattı. Çukurova Barış Gazetesi’nin basın toplantısı ile ilgili haberinde yolsuzluk ve icra takip dosyaları ile ilili bölüm şöyle:
“Belediyede halen 309 adet icra takip dosyasının bulunduğunu icralar ile uğraşmaktan yorulduklarını kaydeden Başkan Zeydan Karalar, alacaklı olan kişilerin alacak miktarlarının 483 milyon lira olduğunu ve bunun 193 milyon lirasının ödenerek yaklaşık yüzde 40 ödeme yapıldığını söyledi. Alacaklı olan kişilere faizlerinden vazgeçmek koşulu ile paralarını ödemek istedikleri için anlaşma yoluna gideceklerini ikna olanlara paralarının ödeneceğini, olmayanların ise alacaklarını almak için para ellerine geçtikçe ödenmek koşulu ile bekleyeceklerini söyleyen Karalar, belediyenin mali portresini de ortaya koydu.
6 YOLSUZLUK DOSYASI YARGIYA İNTİKAL ETTİ
Kendilerinden önce 50 adet Küçükoba Mezarlığı’nda diğerleri de başka mezarlıklarda olmak üzere 235 adet hukuksuz olarak mezar yerinin satıldığı bir belediyeyi devir alarak çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Başkan Zeydan Karalar, Sayıştay tarafından yapılan denetlemede 48 milyon liralık fazla istihkak tespitinin olduğunun da ortaya çıktığını ifade etti. Önceki dönemden gelen 6 dosyanın mahkemeye intikal ettiğini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Mazot hırsızlığı, ahşap yolsuzluğunun da aralarında olduğu 6 dosya savcılığa intikal etmiştir.” dedi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°