İnanç Kişinin Kendi Tercidir
Manşet Haber 15.09.2013 22:28:45 0

İnanç Kişinin Kendi Tercidir

İnanç Kişinin Kendi Tercidir

Demirçalı: İnanç Kişinin Kendi Tercidir

 

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Cami- Cemevi tartışmasının yapay bir tartışma olduğunu,  birlik ve beraberliğimize fayda sağlamayacağını,” Alevi vatandaşlarımız nereyi ve neyi inanç merkezi kabul ediyorlarsa, orası onların inanç merkezidir.” dedi

 

ADANA--- CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, Cami- Cemevi tartışmasının yapay bir tartışma olduğunu belirterek birlik ve beraberliğimize fayda sağlamayacağını söyledi.

Ali Demirçalı, Ankara'da temeli atılan ‘Cami-Cemevi Kültür Merkezi Projesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Demirçalı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“İnanç kişinin kendi tercihidir. Aleviler ‘Cemevleri bizim inanç merkezimizdir’ diyorsa buna yalnızca saygı duymalıyız. Farklı bir tanımlamada bulunmamız hem inanç özgürlüğüne, hem de inanç sahiplerine saygısızlık olur. Cemevlerine öncelikle yasal statü verilmelidir. Bağımsız bir inanç merkezi olduğu kabul edilmelidir.

YAPAY TARTIŞMA

Cami-Cemevi tartışması yapay bir tartışmadır. Birliğimize ve beraberliğimize fayda sağlamaz. Hele Cemevinin caminin bir parçası olarak değerlendirmek ve bunu dayatmak alevi yurttaşlarımıza haksızlıktır.

Aleviler nereyi  inanç merkezi kabul ediyorlarsa orası onların inanç merkezidir. Alevilerin ‘cami-cemevinin aynı bina içerisinde olmasına gösterdikleri tepki hklıdır.

Asimilasyona hizmet eden hiçbir proje geleceğimizi sağlıklı inşa edemez. Gelecek kuşakların kafasını bulandırmaya ve onları inanç değerleri ve ritüellerinden uzaklaştırmaya yönelik cami cemevi projesi kabul edilemez.”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.8° / 22.1°