Az Gören Rehabilitasyon Merkezi  için Adana
Manşet Haber 12.12.2013 02:15:52 0

Az Gören Rehabilitasyon Merkezi için Adana'da ilk adım

Az Gören Rehabilitasyon Merkezi için Adana'da ilk adım

lionslarAz Görenlerin yaşam kalitesinin artırılmasını ve fırsat eşitliğinin sağlanmasını amaçlayan proje kapsamında düzenlenen  “Az Görenlerin Rehabilitasyonu” konulu toplantı Adana’da Taşköprü Lions Kulübü derneğinin ev sahipliğinde yapıldı. Bölgede Az Gören Rehabilitasyon Merkezi açmak için atılan adımların ilki olan toplantıya çok sayıda doktor ve eğitimci konuk olarak katıldı.

 

Ankara Üniversitesi’nden  Prof.Dr Aysun İdil ve Prof. Dr. Huban Atilla ile  Cumhuriyet Üniversitesi’nden  Prof. Dr. Ayşen Topalkara, Az gören kimdir, görmenin gelişimi, az gören hastanın muayenesi, çocuklarda az görme nasıl değerlendirilir, az görme rehabilitasyon yöntemleri, az görme rehabilitasyonunda kullanılan cihazlar konularında bilgi verdi ve soruları cevapladı.

Sağlık ve eğitim başta olmak üzere sektörler arası işbirliğinin sağlanması, az görenlere verilen hizmet kapasitenin artırımı, eğitimi ve farkındalık yaratma, kamuoyuna az görmenin ne olduğunun anlatma, farkındalık yaratma ve bilgi düzeyini arttırma, çocukluk dönemi (0-3 yaş) için görme rehabilitasyon programı gibi birçok konuyu kapsayan proje, Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği Vakfı'nın  (LCIF) desteğiyle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Az Görenler Merkezi, Lions Dernekleri, Ankara İl Eğitim Müdürlüğü, Az Gören dernekleri ve Az gören aileleri ortaklığında Adana, Ankara, Gaziantep, Mersin ve Samsun’da yürütülüyor.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°