14 şoföre Konya sürgü iddiası
Manşet Haber 6.03.2013 11:16:24 0

14 şoföre Konya sürgü iddiası

14 şoföre Konya sürgü iddiası

otobusAdana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüs işletmesinde görev yapan 11’i bayan 3’ü erkek otobüs şoförünün, haklarında açılan soruşturmalar gerekçe gösterilerek Konya il emrine sürüldüğü iddia ediliyor.

Konu hakkında edinilen bilgiye göre, 7 gün içerisinde imzalarını atarak iş akitleri gereğince Adana’dan Konya’ya gönderilmek istenilen taşeron şirketin elemanı  sürücüler hakkında 4 aydan bu tarihe kadar soruşturma açılarak yıldırma politikası içerisine girildiği ileri sürüldü.

Otobüs şoförlerinin gönderilmesine gerekçe olarak hastalanarak rapor almaları,  araçlarını durdurarak ağaçlardan turunç topladıkları ve yol güzergâhında telefonla konuşmalarının gerekçe gösterildiği de öne sürülüyor.

Taşeron şirketin Adana’dan başka Konya’da da firmalarına ait iş kollarının bulunduğu ve soruşturmaları yapılarak iş akitleri fesih edilme noktasına gelen sürücüler arasında şehit eşleri de olduğu öğrenildi. Denetleme amirlerinin özellikle bu konularla ilgilenerek Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi Müdürlüğü yetkilileri ile görüş birliğine vararak bu sürgünün altına imzaların atıldığı kaydedildi.

Öte yandan, mağdur olan 14 işçinin önümüzdeki günlerde eylem yaparak haklarını arayacakları ve kamuoyunu bilgilendirecekleri öğrenildi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°