“AŞI” DEYİNCE SADECE ÇOCUK AKLA GELMEMELİ

29.01.2018 14:25:16

“AŞI” DEYİNCE SADECE ÇOCUK AKLA GELMEMELİ

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, aşılama deyince sadece çocukların aşılanmasının anlaşıldığını artık bu anlayışın değişmesi gerektiği, yetişkin aşılamanın da konuşulması gerektiğini söyledi.
Adana’da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Türkiye İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği ve Aile Hekimliği Derneği’nin de destek verdiği Erişkin Bağışıklama Kapsamında Pnömokok ve İnfluenza Aşılama Projesi 2018 Yılı Toplantısı yapıldı. Toplantıya, İl Sağlık Müdürlüğü personelleri, Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Elemanları ve Adana’daki sağlık kuruluşlarında görevli sağlık personelleri katıldı.
Divan Otelde gerçekleştirilen toplantıda Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal “Erişkin Bağışıklaması Kapsamında Pnömokok ve İnfluenza Aşılama Projesi” konusunda sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Serhat Ünal, 'Aşılama deyince sadece çocukların aşılanmasının anlaşıldığını artık bu anlayışın değişmesi gerektiği, yetişkin aşılamayı konuşmamız gerektiğini “ dile getirdi. Ünal, özellikle 50 yaş üzeri ve altta yatan ciddi hastalığı olanlarda grip gibi hastalıkların ölümcül olacağına dikkat çekerek gebe, çocuk ve kronik hastalığı olanların mutlaka aşılanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Sayın Dr. A. Tanju Altunsu ise konuşmasında, ülkemizde ve Adana’da influenza sürveyansı hakkında bilgileri paylaştı, erişkin bağışıklamanın en az çocukluk çağı aşıları kadar önemli olduğunu vurguladı.
WWW.ADANAULUS.COM






1

FATİH GÜLER TDB BAŞKANLIĞINA ADAY

2

“JEOLOJIK MIRAS ALANLARIMIZ YETERINCE KORUNMUYOR”

3

ÜLKEMİZDE HER GÜN ORTALAMA 5 İŞÇİMİZİ KAYBEDİYORUZ

4

SOKAK CANLILARININ YAŞAMI KORUNMALI TOPLUMUN GÜVENLİĞİ DE SAĞLANMALI

5

YÜREĞR’DE “KENT KONSEYİ” KURULDU