Tarih: 14.11.2013 22:56

Aşure Günü’ne Gürsel Tekin de katılıyor

Facebook Twitter Linked-in

gurseltekin_chpAdana Alevi Platformu tarafından 100.Yıl Cem Evi’nde 17 Kasım Pazar günü saat 12.00’da gerçekleştireceği “Geleneksel Aşure Günü”nde ünlü sanatçılar CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz ile Mustafa Özaslan da konser verecek. Aşure gününe CHP Genel Başkan yardımcısı İstanbul Milletvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Gürsel Tekin’in de bir aksilikj olmaması durumunda katılması bekleniyor.

“Aşure Günü”ne, 30 bin kişinin gelmesini beklediklerini belirten Adana Alevi Platformu yetkilileri , “Muharrem Matemi” ve “Aşure Günü”nün önemine dikkat çektiler. Adana Alevi Platformu yetkilileri “Gelin Canlar Bir Olalım” diyerek, Adanalıları aşure gününe davet ederken, şöyle dediler:

“Alevîlerde, Hüseyin’in Kerbelâ’daki acısı başta olmak üzere, On İki İmamların acılarını anmak ve anlamak için Muharrem Mâtemi tutulur. Muharrem Matemi’nin amacı; bu türlü acıların bir daha yaşanmaması için gerekli olan insanlık değerlerini ve Alevî öğretisini özümsemektir. Matem süresince, kurban kesilmez, et yenilmez ve su içilmemesi Mâtem Orucu’nun temel ilkesidir. Sağlığı yerinde olanlar oruç tutarlar. Matemden amaç, kendine eziyet yapmak değil, kötülük ve katliamların bir daha olmaması adına anmak ve unutmamaktır. Kerbelâ katliamında hasta olması nedeniyle İmam Zeynel Abidin’in kurtulması ve Ali’nin soyunun devam etmesi nedeniyle de Allah’a şükredilir. Bu nedenle Muharrem mâtemi, aşûre geleneği ile biter. 12 gün orucun ardından Aşûre Günü yapılır.”


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —