SİYASET 14.08.2024 03:12:00 0

"ATATÜRK'ÜN AÇTIĞINI AKP KAPATTI"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Aklımızla dalga geçmeyin, neden yolcu uçağı Adana'ya gelip gitmiyor cevap verin. Rant sevdasıyla akıllara zarar bir karar verdiler"

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, yeni yapılan Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle yolcu uçuşlarına kapatılan Adana Havaalanı'yla ilgili iktidara tepkisini sürdürüyor. "Adana Havaalanı kapatılmadı" açıklamasıyla ilgili sert sözlerle iktidarı eleştiren Barut, "Ulu Önder Atatürk'ün talimatıyla 1937 yılında kurulan Adana Havaalanımız, tam 87 yıl sonra AKP'nin talimatıyla kapatıldı. Atatürk havalimanımızı var etti, AKP iktidarı maalesef yok etti. Yeni havaalanı toplam 608.5 milyon Euro yatırım miktarıyla açılırken, bu paranın 10'da biri yatırımla Adana Havaalanı daha işlevsel hale gelirdi. Adana'ya bir tane bile yolcu uçağı inip kalkmıyor, insanlar uçakla seyahat edemiyor. Kimse algı yaratmaya çalışmasın. Madem Adana Havaalanı açık, neden yolcu taşımıyor, neden yolcu uçağı inip kalkmıyor? Bunun cevabını versinler" dedi.  
"YOLCU GARANTİSİ VERİLDİĞİ İÇİN KAPATILDI"
Yolcu uçuşlarına kapatılan Adana Şakirpaşa Havalimanı önünde tepkisini sürdüren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Ulu Önder Atatürk'ün talimatıyla 1937 yılında kurulan Adana Havaalanımız, tam 87 yıl sonra AKP'nin talimatıyla kapatıldı. Atatürk havalimanımızı var etti, AKP iktidarı maalesef yok etti. Adana Havalimanı yılda 5 milyonun üstündei yolcu taşıyan, NATO apronu olan çok güvenli bir havalimanıydı. Her zamanki gibi rant sevdasıyla AKP iktidarı, açılan Çukurova Bölgesel Havalimanına yolcu garantisi verdiği için Adana Havalimanımızı kapatmış oldu. Çukurova Havalimanı, toplam 608.5 milyon Euro yatırım miktarı ile açılırken, bu maliyetin en fazla 10'da biri bir yatırım Adana Havaalanı'na yapılarak kamu kaynakları daha verimli kullanılmış olurdu, tasarruf sağlanırken havaalanımız ranta kurban edilmezdi. Üstelik yeni havalimanının birinci sınıf tarım arazileri üzerine kurulduğu gözetilirse, tarım topraklarımız da korunurdu" diye konuştu.
"AKLIMIZLA DALGA GEÇİYORLAR"
Türkiye'de her bölgede, bazı illerin ilçelerinde ve çok az nüfuslu yerlerde dahi havaalanı bulunduğunu anımsatan Ayhan Barut, sözlerini şöyle tamamladı:
"Türkiye'nin her bölgesinde, doğuda, batıda, güneyde, batıda, bazı yerlerde ilçelerde dahi havalimanı bulunurken, Karadeniz'de 200-300 bin nüfuslu illerde, komşu illerde bile havaalanı varken, 3 milyonluk nüfusa sahip Adana'da havaalanını kapatmak akıllara zarardır. Adana Havalimanı o kadar önemliydi ki, asrın felaketi denilen 6 Şubat depremlerinde bölgemizde arama kurtarma ve yardımların ana üssü merkezi olarak görev aldı. Böylesine önemli havalimanımızı akıl almaz kararla kapattılar. Bir de 'Adana Havaalanını kapatmadık' diye aklımızla dalga geçiyorlar. Göründüğü gibi bir tane bile yolcu uçağı inip kalkmıyor, insanlar uçakla seyahat edemiyor. Kimse algı yaratmaya çalışmasın. Madem Adana Havaalanı açık, neden yolcu taşımıyor, neden yolcu uçağı inip kalkmıyor? Bunun cevabını versinler. Ama kimsenin endişesi olmasın, bu iktidara halkımız sandıkta hesap soracak. Halkın iktidarında da Adana Havaalanımız tekrar daha iyi koşullarda hizmet verecek şekilde açılacaktır."


Anahtar Kelimeler: "ATATÜRK' AÇTIĞINI KAPATTI"

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

35.5° / 23.5°