Adana Büyükşehir Belediyesi, ekonomik ömrünü tamamlamış taşıt lastiklerini toplayıp, granül şekle getirilerek, asfalt, halı saha ve yumuşak park zemini hammaddesi olarak kullanımını sağladı. Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Korumave Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, atık lastiklerin toplanmasıyla görsel kirliliği ortadan kaldırırken, haşere ve sinek üremesinin de engellendiğini belirtti.
ATIK LASTİKLER İÇİN KAPSAMLI İŞBİRLİĞİ
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatı doğrultusunda daha temiz ve yaşanabilir bir Adana için çalışmalarını yoğunlaştıran Çevre Korumave Kontrol Daire Başkanlığı görevlileri, atık piller, bitkisel ve madeni atık yağlar, elektrikli ve elektronik atıkların yanı sıra ömrünü tamamlamış taşıt lastiklerinin toplanmasına ağırlık verdi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, il genelinde atık lastiklerin toplanıp, ekonomiye kazandırılması için yerel yönetimler, üniversite, sanayi ve kamu kuruluşlarıyla işbirliği zemini oluşturduklarını söyledi.
HAŞERE VE SİNEKLERİN ÜREME ODAĞI ORTADAN KALDIRILIYOR
Mehmet Çelebi Akkuş, “Topladığımız atık lastikler, öğütülüp granül şekle getirilerek asfalt, halı saha ve yumuşak park zemini ham maddesi olarak değerlendiriliyor. Ayrıca bu lastiklerin peyzaj çalışmalarında kullanılması konusunda da denemelerimiz var. Granül hale dönüştürülen atık lastikleri Adana Büyükşehir Belediyesi olarak çok çeşitli alanlarda değerlendirmeyi hedefliyoruz. Atık lastikleri ekonomiye kazandırırken, haşere ve sineklerin üreme odaklarını da ortadan kaldırmış oluyoruz” diye konuştu.