Atık yağ felaketine ortak olmayalım
Manşet Haber 23.12.2013 00:31:29 0

Atık yağ felaketine ortak olmayalım

Atık yağ felaketine ortak olmayalım

atikyagAtık yağların geri kazanımını sağlamak için Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi ve Albiyobir’in işbirliğinde gerçekleştirilen, bitkisel atık yağların çevreye etkileri ile ilgili çalışma Adana genelinde uygulandı.

Çevreye büyük oranda zarar veren atık yağların geri dönüşümünü sağlamak ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerini yok etmek amacıyla yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Çukurova Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Güneş, 'ÇÜ İİBF Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümü öğrencileriyle Çevre Ekonomisi dersi kapsamında  Genç Yürekler adını verdiğimiz projeleri 3 yıldır yürütmekteyiz. Çevre konulu sosyal projeler ile öğrencilerimizin yaşadıkları kente, çevreye, ülkeye ve dünya’daki çevre sorunlarıma olan duyarlılığını artırmayı ve bu konuda daha bilinçli vatandaşlar olmalarını hedefliyoruz. Sosyal bilimlerin ana öğesi insan ve insan davranışlarıdır. Bu kapsamda daha etkileşimli ve toplumun değişik katmanlarına ulaşabilen bir eğitimi arzu ediyoruz' dedi.

Yapılan projeler ile toplum yaşamına küçük ama duyarlı katkılar yapmayı hedeflediklerini belirten Güneş, 'Çevremize örnek teşkil edebilmeyi, değişik konulara dikkati çekebilmeyi ve en önemlisi eğitim faaliyetinin tek yönlü olmadığını ve eğitimin süreklilik arz etmesi gerektiğinden hareketle üreterek, toplumsal fayda sağlayarak da eğitim yapılabileceğini yaşayarak uygulamak istiyoruz. Özellikle gençlerimiz bu ülkenin en önemli değerleridir ve geleceğimizi onlar inşa edeceklerdir. Gençlerimizin duyarlı yetişmeleri, olaylara sağduyulu ve çözüm odaklı yaklaşmaları ve üretmeleri teşvik edilmelidir. Bu projeler ile onlara şans verildiğinde neler yapabileceklerini ve daha da önemlisi gelecekte yapmak istedikleri projeler konusunda hayaller kurabilmeleri ve bu hayallerinin peşinde koşabilmeleri bu ders ve proje kapsamında onlar için en büyük kazanım olacaktır. Çünkü ancak ve ancak hayal edenler başarabilirler. Sosyal sorumluluk ve Çevre projeleri ile topluma katkı adına ”ne yapabilirim” sorusuna yanıt aramaktadır' şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Hülya Kuş, ise atık yağların doğada büyük tahribatlara neden olduğuna dikkat çekti. 1 litre atık yağın 1 milyon litre içme suyunu kirlettiğini vurgulayan Kuş, atık yağlar nedeniyle kanalizasyonların tıkandığını belirterek herkesin bu konuda duyarlı olmasını istedi.

Albiyobir Yönetim Kurulu üyesi ve Bölge Koordinatörü Bekir Alpkaya ise 'Albiyobir (Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği Derneği) olarak bu bölgeden topladığımız Bitkisel Atıkyağları depolamadan direk en yakın geri kazanım firmalarına yönlendirmekteyiz' şeklinde konuştu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

31.6° / 22°