AVCILAR POİNTER İÇİN DERNEK KURDU

26.02.2018 22:32:18

AVCILAR POİNTER İÇİN DERNEK KURDU

Avcıların 12 yıl önce kurduğu “Pointer Köpeği Üreticileri ve Yetiştiricileri Derneği” ile Pointer Köpeği’nin soy takibi ve yetiştirilmesini hedefliyor. Adana’da da kurulan dernek 12 kentte örgütlendi.
“Pointer Köpeği Üreticileri ve Yetiştiricileri Derneği” Adana Şubesi yöneticilerinden Murat Tatlı ve Adil Karakuş Doğu Akdeniz Bölgesi’nin tamamında Pointer Köpeği’nin kabul edilmiş standartları dahilinde gelişimine katkıda bulunmak, bilinçli üretimini desteklemek, ırkı kayıt altına almak ve üretilen köpeklere soy takibini sağlamak ve bilinçlendirmek amacıyla kurulduğunu ifade ettiler. Tatlı ve Karakuş, “Bu amaç doğrultusunda organizasyonlar oluşturarak pointer ırkına gönül verenleri bilgilendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Köpek Irkları Federasyonu (KIF) çatısı altında, İngiliz Pointer av köpeğine gönül veren avcılara, üretim ve yetiştirme konusunda da destek veriyor.” dediler.
Öte yandan, İzmir merkezli kurulan dernek Pointer ırkının gen havuzunu en kaliteli seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Pointer Köpeği Üreticileri ve Yetiştiricileri Derneği İzmir, Konya, İstanbul, Ankara, Bilecik, Aydın, Manisa, Uşak, Sakarya, Adana, Kütahya, Kırklareli olmak üzere toplamda12 ilde faaliyet gösteriyor. Pointer Köpeği Üreticileri ve Yetiştiricileri Derneği Adana Şubesi’nin bu yıl birçok yarışma ve organizasyonla bölgedeki avcıları bir araya getirmeyi planladığı ifade edildi.

















1

SİYASİ YASAKLI BAŞKANDAN İLK AÇIKLAMA

2

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A CHP’DEN TAM DESTEK

3

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A SİYASİ YASAK

4

ANKARA’DAN İNCİRLİK ÜSSÜNE YÜRÜYORLAR

5

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR