Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğretim elemanı Öğr. Gör. Suna Durdu Zor, Avşar kilim desenlerinden oluşan çağdaş kadın giysi tasarımı sergisi açtı. Uluslararası Adana 16. Yörük Türkmen Şöleni ve Hıdırellez Etkinliği kapsamında Dünya Avşarlar Derneği’nin bir faaliyeti olarak gerçekleştirilen giysi tasarımı sergisi yoğun ilgi gördü.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Suna Durdu Zor, geleneksel Avşar kilim desenlerinin yaşatılmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla dikkat çekici bir çalışmaya imza attı. Öğr. Gör. Suna Durdu Zor, çağdaş kadın giysisi olarak tasarladığı kıyafet modellerinde geleneksel Avşar kilim desenlerini kullandı. Çeşitli modellerde oluşturulan giysi tasarımlarında, Avşar kilim desenleriyle uyum göstermesi için çoğunlukla Türk kültüründe kullanılan sarı, mavi, turkuaz gibi renkler tercih edildi.
Avşar kültürünü tanıtmaya ve yaşatmaya yönelik projeleriyle dikkat çeken Dünya Avşarlar Derneği’nin etkinliği olarak gerçekleştirilen sergide, 20’ye yakın giysi tasarımı, 3 gün süreyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergiyi, Türkiye’nin çeşitli illerinden şölene katılmak üzere Adana’ya gelen vatandaşların yanı sıra Macaristan, Moldovya (Gagavuzya), Kazakistan, Türkmenistan, Doğu Türkistan, Azerbaycan gibi ülkelerden davetli gelen konuklar da gezdi.
Sergi konusunda kısa bir açıklama yapan Öğr. Gör. Suna Durdu Zor, temel amacın Avşar kültürüne ait unsurları tanıtıp gelecek nesillere aktarmak suretiyle yaşatılmasına katkı sağlamak olduğunu belirterek serginin gerçekleştirilmesi sürecinde kendisine her türlü desteği veren Dünya Avşarlar Derneği Başkanı Şeref Kocakaya’ya teşekkür etti. Ayrıca, ileriki bir zamanda Adana’da, yine Dünya Avşarlar Derneği’nin bir faaliyeti olarak, tasarımını yaptığı giysilerden oluşan bir defile gerçekleştirileceğini söyledi.