Tarih: 28.10.2017 18:01

AVUKATLARA MESLEK İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Barolar Birliği tarafından Adana Barosu ev sahipliğinde “Aile Hukukunda HMK Uygulamaları-İstinaf ” konulu Meslek İçi Eğitim Semineri yapıldı.
Seyhan Oteli’ndeki seminere Adana Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Bölge Adliye Mahkemeleri Adalet Komisyonu Başkanı Hakan Kuzu, avukat ve stajyer avukatlar katıldı.
Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ülkemizin son günlerde demokrasi ve Hukuk Devleti alanında çok ciddi sıkıntılar yaşadığını ve yaşamaya devam ettiğini bu konuda barolara önemli görevler düştüğünü belirtti.
TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Serpil Özok yönettiği seminerde, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, aile hukukunda Yargıtay uygulamaları hususunda ilk kez duyulan kararları örneklerle anlattı. Gençcan, hukuk usulünde dikkat edilmesi gereken konuları sıraladı ve her birine çeşitli örnekler verdi.
Aile arabuluculuğunun bağımsız bir kanun haline getirilmesi konusunda Ankara’da Çalıştay yapıldığını, kendisinin bu konuda söz söyleme hakkı bulunduğunu belirten Ömer Uğur Gençcan şöyle devam etti:
“Çalıştay’da aile arabuluculuğunun bağımsız kanuna bağlanması gerektiğini önerdim. Arabuluculuk faydalı bir kurum. Elverişli olmayan bir konunun elverişli gösterilmesine karşıyım. Boşanmak isteyenin gideceği yer avukattır dedim. Çünkü arabulucuda boşanmak mümkün değil. Arabuluculuğu iki türlü anlıyorlar. Bir teknik arabuluculuk, ötekinin adını henüz koymadılar. Arabulucunun tekniği mekniği yoktur. Teknik arabuluculuk denilen şeyin adını şöyle koymuşlar: İcra edilebilirlik şerhi tutturabilen kişiye arabulucu denir. Buna karşı çıkan yok. Bir avukat bir boşanma kararına icra edilebilirlik şerhi düzenlettirebilir mi, mümkün değil”
Gençcan, meslektaşlarına “Hergün HMK çalışın yoksa davayı kaybedersiniz. Baroların işini gücünü bırakıp HMK öğretmeli.”uyarısında bulundu.










Orjinal Habere Git
— HABER SONU —