AVUKATLARDAN BİSİKLET TURU
Manşet Haber 4.10.2021 01:07:02 0

AVUKATLARDAN BİSİKLET TURU

AVUKATLARDAN BİSİKLET TURU


Adana Barosu bünyesinde kurulan Bisiklet Topluluğu, ilk etkinlik olarak 10 kilometrelik ‘Adnan Menderes Turu’ düzenledi. Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz’ın da katıldığı etkinlikte, 32 avukat pedal bastı.
Adana Barosu Bisiklet Topluluğu üyeleri Baraj Yolu’nda start aldı. Adnan Kahveci Bulvarı üzerinden Adnan Menderes Bulvarı’na geçen avukatlar, burada bisiklet parkurunda tura devam etti. Bulvarın sonunda kısa bir mola veren ekip, aynı güzergahtan yeniden Baraj Yolu’na döndü. Etkinlikte Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Spor Komisyonu Koordinatörü Av. Özcan Delihasan, Yönetim Kurulu Üyesi Av. A. Duygu Özgüven, Spor Komisyonu Başkanı Av. Sefa Ün, Bisiklet Topluluğu kurucularından Av. Sevda Sevilmiş ile 32 avukat pedal bastı.

Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, “Fosil yakıtlardan kaynaklanan çevre kirliliğine karşı alternatif ulaşım araçlarına dikkat çekmek, bisiklete ve bisiklet sporuna meslektaşlarımızın ilgisini yönlendirmek amacıyla Baromuz bünyesinde Bisiklet Sporları Topluluğunu kurduk. Potansiyelimiz var. Bunu ortaya çıkarma konusunda Spor Komisyon Başkanımız Av. Sefa Ün, Bisiklet Topluluğu Kurucusu Av. Sevda Sevilmiş ve Komisyon Koordinatörü Av. Özcan Delihasan’a emekleri için teşekkür ediyoruz. Sonbaharın güzel bir pazar sabahını hep birlikte keyifli bir şekilde geçirdik. Hafta içi duruşmalardan ve dava dosyalardan yorulan zihnimizi bugün dinlendirdik” dedi.
İKİ PEDAL BİR NEFES

Adana Barosu Bisiklet Topluluğu Kurucusu Av. Sevda Sevilmiş de topluluğu kurarken “İki pedal bir nefes” mottosuyla yola çıktıklarını söyledi. Av. Sevilmiş, “Kimi zaman gün doğumlarına eşlik eden, kimi zaman doğanın bağrında güzel rotalara kimi zaman kültürel tarihi noktalara varılan pedallamalarda kimi zamansa sadece şehir içi turlarımızda meslektaşlar olarak hep birlikte olalım istedik. Bisiklet kardiyo etkisiyle kalbimize ve kaslarımızı çalıştırması nedeniyle sadece bedenimize değil aynı zamanda ruh sağlımıza iyi gelen, mental olarak yenilenmemize vesile olan, diğer yandan fosil yakıt tüketip karbon üretmeden yol almamızı sağlayan, ekolojik, ucuz çok değerli bi araç. Her bakımdan insan ve doğa dostu olan bu aracın yaşamamızın kalıcı bir parçası haline getirip hep birlikte, dayanışma içinde ortak ve kalabalık sürüşler yeni rotalarla ve pedallemenin hissettirdiği özgür hissin bedenimize de ruhumuza da iyi gelmesini diledik.”dedi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

37.3° / 22.7°