Avukatlık Güven ve İtibar Kurumu

9.10.2013 12:56:01

Avukatlık Güven ve İtibar Kurumu

Adana Barosu Staj Eğitim Merkezi 2013-2014 Eğitim Dönemi başladı.

Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, avukatlık mesleğinin tarihçesini ve ülkemizde yaşanan mesleki sorunları ve çözümlerini aktardı.

baro_citirikAv. Çıtırık, Avukatlık mesleğinin ülkenin ve mesleğin sorunlarına duyarlı olunması gereken bir meslek olduğunu söyledi. Çıtırık şöyle konuştu:
'Avukatlık mesleği güven ve itibar kurumudur. Elbette para kazanılacak. Ama alacağınız bir leke ile meslek yeminine aykırı olursanız, bu durum sizden sonra gelecek nesle olumsuz yansıyacak bir unsurdur. Genç meslektaşlarımıza, Avukatlık Hukuku ve Meslek Kurallarına bağlı mesleklerine icra etmelerini istiyoruz. Bu meslek ahlâk işidir. Hem eğitim, hem de disiplin kurullarımızla meslektaşlarımızın görevlerini yürütürken layıkıyla yapmalısınız.

'BİZLER YOL GÖSTERİCİYİZ'

'Adana Barosu, staj eğitiminde kalıcı, kurumsal ve gelişime açık bir anlayışı kendisine ilke edinmiştir. Adana Barosu, her türlü kurum ve kuruluşla işbirliğavukatlara_staji içerisinde mesleğin çıtasının yükseltmesi, mesleki sorunların çözümlenmesi, stajyerlerin ve meslektaşlarının daha iyi yetişmesi ve kendisini daha iyi ifade edebilmesi yönünde çalışmalar yapmaktadır. Sizlerden isteğimiz; biz dershane gibi gibiyiz, yol gösteririz. Eğitimleri takip edip faydalanıp, faydalanmamak size kalıyor. Artık,  nitelikli toplumun yarışı içerisindesiniz. Bugün, İngilizcenin yanına ikinci, üçüncü dil istenmektedir. Bir yandan teknolojik gelişim devam ediyor. Diğer yandan Türkiye, aslında sorun çözen mantığıyla hareket edilen ancak yasa yapma tekniğine aykırı, kendisi sorun olan paket, gece yarısı yasalarını takip etmekte biz hukukçular zorlanıyoruz. Sizlerin, nitelikli, ülkesinin ve mesleğinin sorunlarına duyarlı, duruşu ve tavrı olan nitelikli insanların yetişmesine katkı sunmak için çabalıyoruz. Avukatlık mesleğini sadece dava takibi yaparım diye de değerlendirebilirsiniz, bu da size kalmıştır. Alanında yetkin, hakim, savcı TBB eğitim programlarını hazırlamış bulunmaktayım. Sinema, tiyatro gibi etkinlikleri de sizlerle birlikte izleyeceğiz. Mesleğin onurunu korumak bizim için öncelikli görevdir. Bunu da sizlerle birlikte yapacağız. Emeği geçen tüm meslektaşlarıma ve stajyerlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.



1

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR

2

TÜRKİYE’DE AĞUSTOS AYINDA 134 BİN 155 KONUT SATILDI

3

“NEFES AL, DOĞA İLE BÜTÜNLEŞ“

4

GÜRER: “HAYVANCILIKTA ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR”

5

DİKKAT! BİLİNÇSİZ KULLANIMI SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR!