BAKAN VE CHP
GÜNDEM 6.08.2024 21:21:00 0

BAKAN VE CHP'Lİ BAŞKANIN “ADANA HAVAALANI” POLEMİĞİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun, “Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacaktır. “ diyor. CHP’li Adana BB Başkanı Zeydan Karalar ise, “Bizi havaalansız bırakacak mısınız, bırakmayacak mısınız?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun, “Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacaktır. “ açıklamasına CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan, “Adana sizden demagoji değil, net bir yanıt bekliyor. Bizi havaalansız bırakacak mısınız, bırakmayacak mısınız?” yanıtı geldi.

10 Ağustos tarihinden itibaren uçak trafiğine kapatılacağı açıklanan Adana Havaalanı ile ilgili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar dün yürüyüş düzenledi. Binlerce Adanalının katılığı yürüyüş sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Yine Yalan, Yine Algı… Aslında sizin de çok iyi bildiğiniz şeyleri size tekrar etmek istemem ama siyaseten Adana’ya bir şey katamadığınız için yalan ve yanlış bilgilerle algı peşindesiniz. Mersin ve Adana illeri ile Çukurova Bölgesine hizmet vermek amacıyla, 800 Hektar arazi üzerine inşa ettiğimiz yıllık 8 milyon yolcu kapasiteli havalimanımız uluslararası boyuttadır. Adana’ya 35 km, Mersin’e 45 km uzaklıkta; her iki şehrimizin de kullanımındadır. Hem Mersin’in ve Adana’nın ticaret, kültür ve turizmine büyük katkı sağlayacak hem de bölgemiz daha gelişmiş bir havalimanına sahip olacaktır. Ve çok iyi bildiğiniz gibi Adana Şakirpaşa Havalimanı KAPATILMAYACAKTIR. 

Sizlerin vizyonu tenekeden, çadırdan hastane yapmak ve AK Parti’nin hizmet ve eser siyasetine kayıtsız muhalefet etmek olduğu için bizim vizyonumuzu anlayamazsınız. Adanalı ve Mersinli hemşehrilerim sizin algılarınıza itibar etmeyecektir. Bir yanda şehirlerimizin gelişmesi, büyümesi ve kalkınması için üreten, inşa eden, değer katanlar; diğer yanda sadece muhalefet ve algı üstüne kurulu üretemeyen, yerinde sayanlar…

CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sosyal medya hesabından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nu da etiketleyerek yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Bakan, Adana sizden demagoji değil, net bir yanıt bekliyor: 

Havaalanımız tam kapasiteyle yolcu uçuşuna devam edecek mi? Komşumuz Mersin’e havaalanı yapılmasından mutluluk duyarız. Adana ve Mersin civarında 8 milyon insan yaşıyor. Trabzon ve Rize de, Adana Mersin gibi 1 saat mesafede komşu kentler. 350 bin nüfuslu Rize’ye havaalanı yapıldı diye 850 bin nüfuslu Trabzon havaalanı kapatıldı mı? Kapatılmayı bırakın, Trabzon’a ikinci bir havaalanı yapımı planlanıyor. Adana halkı soruyor: Bizi havaalansız bırakacak mısınız, bırakmayacak mısınız?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın bu paylaşımında Ulaştırma ve Altyaşpı Bakanından yapılacak açıklamayı Adanalılar dört gözle bekliyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.4° / 23.1°