Tarih: 31.10.2013 12:00

Bakanlık Fişleme mi Yapacak?

Facebook Twitter Linked-in

Gençlik ve Spor Bakanlığında, 81 ilde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi bünyelerine kurulacak  'Yüz tanıma ve kimlik okuma cihazını' tanıtıyor.

yuztanimaBakanlık Bilgi İşlem Koordinatörü  Okan Şafak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Şafak,  proje ile tüm çalışanlar, sporcular ve gençlik merkezi üyelerinin giriş çıkışlarının kontrol edileceği ifade etti.

Kaç sporcunun eğitildiği ve durumlarının hangi seviyede olduğu bilgilerinin alınacağını ifade eden Şafak, bu sayede çalışma potansiyelinin daha verimli olabileceğini düşündüklerini ve aynı zamanda sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerin daha iyiye ulaşmasını hedeflediklerini belirtti. Şafak, sistemin  uygulanması için pilot il olarak Adana, Mersin ve Samsun illerinde  uygulanacağını ileriki zamanlarda Türkiye’nin bütün illerine'de yayılacağını söyledi.

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığınızın tüm illere yaygınlaştıracağı bu sistem sayesinde her bir üyeye ait kimlik kartı çıkartılarak, gençlerin sportif ve sosyal hayattaki alanlarda da çeşitli ayrıcalıkları olacağını sözlerine ekledi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —