BALCALI’DA HEMŞİRELİK HAFTASI KUTLAMASI
SAĞLIK 14.05.2024 09:44:00 0

BALCALI’DA HEMŞİRELİK HAFTASI KUTLAMASI

Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Balcalı Hastanesi’nde “Hemşirelerimiz Geleceğimiz Bakımın Ekonomik Gücü” temasıyla hemşirelik haftası etkinlik programı düzenlendi.

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Erhan Özoğul, eğitimlerini tamamladıklarında son derece kutsal bir mesleğe adım atacaklarına vurgu yaparak hemşire ordusunun bir neferi olmayı sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Yasemin Özgök ise çalışma şartlarının zorluğuna karşın hemşirelerin bu onurlu görevi büyük bir özveri ile gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, hemşirelerin özlük haklarının geliştirilmesi yolunda çalışma yapılmasını beklediklerinin altını çizdi.

Yüreğir Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hale Gürbüzel Akbaba da yaptığı konuşmada hemşirelik hizmetlerinin önemine değindi. Akbaba, salgın demeden afet demeden hemşirelerin her anlam da ön planda sağlık hizmeti sunduğunu günü geldiğinde ailelerinden günlerce ayrı kaldıklarına değindi.

Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Evşen Nazik ise hemşirelik hizmetlerinin verilmesinde alınan eğitimin son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, alınan bu eğitimler ile birlikte hemşirelerin bilimsel çalışmalara katılmasında son derece önemli olduğuna işaret etti.

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Tanju Altınsu yaptığı açılış konuşmasında hemşirelerin sağlık ordusunun vazgeçilmez bir neferi olduğuna dikkati çekerek bu anlamda hemşirelerin mesleki olarak her türlü fedakârlığı yaptığını ve bu fedakarlıkla mesleklerini kutsallaştırdıklarını söyledi.

Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Kozanoğlu da hemşireliğin tarihçesiden bahsederek geçmişten bugüne kadar hemşireliğin sağlık hizmetlerinde hep ön planda olduğunu, bu çerçevede hemşireliğin her dönemde olmazsa olmaz bir meslek haline geldiğine değindi. Kozanoğlu, bu çerçevede hemşirelerin de kendi mesleklerini yaparken yeni gelişmelere sürekli olarak adapte olması gerektiğine dikkati çekti.

Son olarak Kürsüye gelen Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Boyan, sağlık alanında en kutsal mesleklerden biri olan hemşireliğin son yaşanan pandemi ve deprem felaketlerinde bir kez daha öneminin ortaya çıktığına vurgu yaptı. Boyan hemşirelik eğitimine üniversite olarak son derece önem verdiklerini belirterek bu çerçevede hemşirelik eğitimini sürekli olarak desteklediklerini dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Zehra Eskimez bir sunum gerçekleştirdi. Hemşirelik haftası etkinlikleri başta Şehir Hastanesi olmak üzere çeşitli sağlık kuruluşlarında ki etkinliklerle hafta boyu sürecek.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

37.3° / 22.7°