BARUT: USTA ÖĞRETİCİLERE MAAŞ DA ÖDENMİYOR
GÜNCEL 10.09.2024 17:24:00 0

BARUT: USTA ÖĞRETİCİLERE MAAŞ DA ÖDENMİYOR

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, usta öğreticilerin ücretlerinin yatırılmaması ve geç ödenmesine tepki gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, kısmı zamanlı çalışarak asgari ücretin altında gelirle yaşamak zorunda kalan, kesilen SGK primleri nedeniyle emekli olamayan, kadro ve statü hakkı talep eden usta öğreticilere son dönemde ücretlerinin yatırılmaması ve geç ödenmesine sert tepki gösterdi. İnsanca yaşam isteyen usta öğreticilerin dramına sessiz kalan Milli Eğitim Bakanlığı ve AKP iktidarını eleştiren Barut, "AKP'nin neden olduğu fahiş zamlar, büyüyen yoksulluk ve açlık düzeninde şimdi de emeğiyle geçinen usta öğreticilerin maaş ve ücretleri ya yatırılmıyor ya da gecikmeli yatırılıyor. Bu ayıba son verin, usta öğreticilerimizin dramını seyretmeyin" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak ülke genelindeki il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde çalışan on binlerce usta öğretici, seçimlerden bu yana ücret ve maaşlarını ya alamıyor ya da ödemeler çok gecikmeli yapılıyor. Kamu kurumunda kısmi zamanlı olarak çalışan ücretli usta öğreticilere, gerekçe olarak da ödenek yokluğu veya tasarruf söyleniyor. Yılın 11 ayında kısmı zamanlı çalışarak asgari ücretin altında gelirle yaşamak zorunda kalan, kesilen SGK primleri nedeniyle emekli olamayan, kadro ve statü hakkı talep eden usta öğreticilerin şimdi de tam olarak açlıkla karşı karşıya bırakıldığını aktaran Barut, "Bugüne dek seslerini duymadıkları, taleplerine kulak tıkadıkları usta öğreticilerin hakkını verin, bu rezalet son bulsun" diye konuştu.
"İNSANCA YAŞAM TALEBİ VAR"
Usta öğreticilerin yaptığı işin önemini vurgulayarak haklarının verilmesini, isteklerinin karşılanmasını talep eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Kamuda tasarruf gerekçesiyle usta öğreticilerin haftalık 40 saat olan ders saatlerini 24 saate indirip kadro hakkı vermeyen, özlük haklarını iyileştirmeyen, SGK kesintilerini iptal etmeyen, çalışma koşullarını düzeltmeyen bakanlık şimdi ücretlerini ya ödemeyerek ya da geç ödeme yaparak emekçilerimizi cezalandırıyor. Bu ahlaki ve vicdani değildir. Usta öğreticilerin sesleri duyulsun, hakları verilsin, maaş ve ücretleri ödensin. Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz, artan hayat pahalılığı, fahiş zamlar ve yüksek enflasyon zaten ocaklarımızı söndürdü. Bu koşullarda usta öğreticilere açlık dayatmasına kayıtsız kalınamaz. Aklınızı başınıza devşirin, işinizi yapamıyorsanız bırakın gidin. Usta öğreticilerimiz yılın 12 ayında SGK ve ücreti kesilmeden çalışmak, kadro almak ve özlük haklarında iyileştirme istiyor. İnsanca yaşam talebine duyarsız kalmayın."


Anahtar Kelimeler: BARUT: ÖĞRETİCİLERE ÖDENMİYOR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

31.6° / 22°