Başbakana Adana’da “Halife” benzetmesi
Manşet Haber 2.02.2014 17:34:13 0

Başbakana Adana’da “Halife” benzetmesi

Başbakana Adana’da “Halife” benzetmesi

Başbakan Erdoğan hakkında AKP’li yöneticilerin yaptığı benzetmeler tepki toplamaya devam ediyor.

adana_basbakan_halifeSon olay ise Adana’da gerçekleşti ve Erdoğan’a ‘Halife’ vurgusu yapıldı.

Peki daha önce neler söylenmişti…

AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, 14 Kasım 2008’de yaptığı bir konuşmada Başbakan Erdoğan için 'Başbakan bizim için adeta ikinci bir Peygamberdir' dedi. Bu benzetmenin çok yoğun tepki çekmesinin ardından, 2009 yılındaki mitinglerde Başbakan için 'Son Osmanlı Padişahı' ve '2’nci Atatürk' pankartları asıldı.

Bu pankartlar da yine o dönemde siyasiler ve kamuoyu tarafından çok sert bir dille eleştirildi.

Geçtiğimiz günlerde ise yine AKP Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Başbakan Erdoğan için 'Allah'ın bütün vasıflarını toplamış bir lider Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. İşte bunun önünü kesmek istediler' ifadelerini kullandı.

Bu sözler sonrasındaki tartışma henüz devam ederken bu kez de Adana’dan Başbakan Erdoğan için “Halife” vurgusu yapıldı.

Adana’da 17 Aralık operasyonlarına tepki göstermek ve Başbakan Erdoğan'a destek vermek amacıyla 'Başbakan'a Sahip Çık' mitingi düzenlendi. Mitingde konuşan Tertip Komitesi Başkanı işadamı Enis Timuçin, “Büyüyen Türkiye'nin liderini yıpratmaya çalışıyorlar. Kabul etseler de etmeseler de o bir sembol. O, inançlı kesimlerin 90 yıldır görmüş olduğu zulme dur diyen bir sembol. Ve çok ilginçtir ki, Makedonya'nın 'One Minute'den sonra İslam coğrafyası için 'Halife' diye andığı tek lider o” dedi.

Başbakan Erdoğan'a ilişkin bu benzetme sosyal medyada Ti'ye alındı ve 'Sen neymişsin be abi' şeklinde yorumlara neden oldu.

 basbakan_adana_halife (1) basbakan_adana_halife (2)

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.4° / 21.6°