Tarih: 30.11.2013 13:54

Başbakana Emine Erdoğan'ın Korumalarını Sordu

Facebook Twitter Linked-in

alidemircaliCHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Japon Büyükelçiliği’nde CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile Başbakanın eşi Emine Erdoğan’ın 2 yakın koruması arasındaki tartışmayı meclis gündemine taşıdı.

Ali Demirçalı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, şöyle dedi:

“ Eşiniz Emine Erdoğan ile CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç arasında Japon Büyükelçiliği’ndeki resepsiyonunda yaşanan tartışma sonrasında, eşinizi korumakla görevli iki yakın koruma polisinin “Müdahalede geç kaldıkları” gerekçesiyle büro hizmetlerine alındığı iddiası basında yer almıştır.
Yapılan haberde; Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı, olay sonrası koruma ekibiyle toplantı yapıyor ve bu tür olaylarda korumalara ne yapılması gerektiği hatırlatıyor. Korumalara, Japon Büyükelçiliği’ndeki olaya geç müdahale ettikleri eleştirisi getirilerek  “Karşınızdaki milletvekili olabilir, ancak siz de yakın korumasınız, anında gereken müdahalede bulunmalıydınız” uyarında bulunuluyor.

Korumaların ise “Fiili bir saldırı olmadı. Sözle sataşan kişi ise bir milletvekiliydi. Skandala yol açmamak adına kibar bir şekilde müdahale ederek Genç’in dışarı çıkması sağlandı” savunmasını yapıyorlar ve bu savunmaları neticesinde iki yakın koruma, büro hizmetlerine alınarak görevlerinden uzaklaştırılıyorlar.”

 

BAŞBAKANA KORUMA POLİSİ SORULARI

 

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yazılı yanıtlaması isteğiyle yönelttiği 3 soru şöyle:

“1-Sayın Genç’e karşı korumalar hangi görevlerinin yerine getirmediklerinden dolayı görevlerinden uzaklaştırılmışlardır?

2-Korumaların “Fiili bir saldırı olmadı bu nedenle müdahale etmedik” demelerine rağmen, “Karşınızdaki milletvekili olabilir müdahale etmeliydiniz” yorumundan anlaşılan fiziki bir müdahale midir?

3-Eşiniz, Emine Erdoğan, kaç polis memuru tarafından korunmaktadır. Bu polisler Başbakanlık koruma dairesi tarafından mı tahsis edilmektedir?”

 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —