Basın Hak Ettiği Özgürlüğe CHP İktidarında Kavuşacak
Basın Hak Ettiği Özgürlüğe CHP İktidarında Kavuşacak
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Adana Milletvekili Ali Demirçalı, basının hak ettiği özgürlüğü, basın emekçilerinin ise haklarına CHP iktidarında kavuşacaklarını söyledi.Demirçalı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, gazeteciler gününün her yıl biraz daha buruk kutlandığına dikkat çekti ve şöyle dedi:
“Gazetecilerin özlük haklarının yok edildiği, iktidar baskısı ile işsiz kaldığı, sadece gazetecilik yaptıkları için hapse atıldığı bir dönemdeyiz. Kamu kaynaklarından beslenen yandaşlığın gazeteciliğin yerini almaya kalktığı bir dönemdeyiz.
Bugün AKP iktidarının baskısında basın zor günler geçirmektedir. TRT ve Anadolu Ajansında yaşanan baskı ve kadrolaşmalar, yandaş olsun vasıfsız olsun anlayışı bu kurumların güvenirliğini yok etmiş ve basın emekçisinin hakları gaspedilmiştir. AKP 'ele geçir ya da yok et' politikasını basında da uygulamaktadır. 13 yıllık AKP İktidarı basın çalışanları için hak kayıplarıyla geçmiştir. İş güvencesi medya patronlarının insafına terkedilmiştir. Basındaki işsizlik ve düşük ücretle çalışma rekor düzeydedir.
Şu an içinde bulunduğumuz durum tüm toplum kesimleri için olduğu gibi, gazeteciler için de aydınlık değildir. Bu kuşatılmışlığı, baskıyı, zulmü halkımızın her kesimiyle birlikte kıracak; güçlü, özgür bir Türkiye'yi birlikte kuracağız.
Güzel, güçlü ve özgür Türkiye'yi, dün kurtuluş savaşında Anadolu'da basınıyla birlikte mücadele ederek Türkiye Cumhuriyetini kuranların izinde gidenlerin mirasına sahip çıkanlar kuracaktır. Basın hak ettiği özgürlüğü, basın emekçileri haklarına CHP iktidarında kavuşacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, gerçekleri halkımıza ulaştırmak için çalışan ve bunun için bedel ödeyen tüm basın çalışanı arkadaşlarımızın çalışan gazeteciler gününü kutluyor; güzel, güneşli günlerde kutlayacağımız nice bayramlar diliyorum.”
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
Editörün Seçimi
-
1
ŞEVKİN: 20 BİN DİŞ HEKİMİ İŞSİZ!
-
2
BARUT, İKTİDARI GÖREVE ÇAĞIRDI
-
3
ADANA’DA ALZHEİMER FARKINDALIĞI İÇİN TİYATRO ETKİNLİĞİ
-
4
TEMSA, BATMAN BELEDİYESİ’NE 10 YENİ ARAÇ
-
5
ADALETİN TERAZİSİ KANUNLA DEĞİL TOPLUM VİCDANIYLA DENGELENİR
-
6
ADANA TİYATRO FESTİVALİ PERDELERİNİ AÇIYOR
-
7
TGC: BİLAL ÖZCAN SERBEST BIRAKILMALIDIR
-
8
Düzgün COŞKUN Yazdı/ SEVİNDİRİCİ ANCAK GECİKEN BİR KARAR
-
9
HEKİMLERDEN 14 MART’TA BEYAZ YÜRÜYÜŞ
-
10
TEKİRDAĞ'DA 3 ŞAİR GRUBU KURULDU
-
11
CHP’DEN ADANA’DA MEDYA BULUŞMASI
-
12
YURTÇU KABRİ BAŞINDA ANILDI
18.2° / 9.8°

