Bayraklar Adana Valiliğine Hediye Edilmiş!
Bayraklar Adana Valiliğine Hediye Edilmiş!
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un milli bayraklarda vatandaşlara verdiği bayrakları bir firmanın valiliğe verdiği bildirildi.
ADANAMEDYA Gazetesi’nin bu konudaki haberi şöyle:
FİRMA TARAFINDAN HEDİYE EDİLMİŞ
Adana Valiliği’nin 10 Kasım Atatürk’ü Anma törenleri sırasında dağıttığı bayrakların bir firma tarafından hibe edildiği ortaya çıktı. Olay, Adana kamuoyunda milli meselelere duyarlılığı ile bilinen Avukat Yusuf Özer’in bilgi edinme hakkını kullanarak Valilik makamına yazdığı dilekçe ile ortaya çıktı. Av. Yusuf Özer Valilik’e gönderdiği dilekçesinde törenlerde vatandaşa ve öğrencilere dağıtılan 50 bin adet Bayrak’ın nereden, nasıl temin edildiğini sorusuna, Valilik’ten gelen cevabi yazıda bir firma tarafından bedelsiz olarak gönderildiği yer alıyor.
İSMİNİN AÇIKLANMASINI İSTEMİYOR
Av. Yusuf Özer, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm alımların şeffaf olması gerektiği düşüncesiyle Valilik makamına ikinci kez dilekçeyle başvurarak firmanın adının açıklanmasını talep etmişti. Gelen cevapta ise “Söz konusu dilekçede belirtilen husus ile ilgili olarak, isminin açıklanmasını istemeyen bir firma tarafından Valiliğimizce dağıtılmak üzere 50.000(elli bin) adet Türk Bayrağı bedelsiz olarak Valiliğimize teslim edilmiştir. Valiliğimizin ticari bir ilişkisi de bulunmamaktadır” denilmesi dikkat çekiyor.
AV. YUSUF ÖZER SAYIŞTAY’A BAŞVURDU
Adana Valiliği’nden gelen açıklamalardan tatmin olmayan Av. Yusuf Özer, söz konusu 50 bin adet Bayrağın ayni bağış makbuzu düzenlenmeden, kayıt yapılmadan Valilik adına alınmasının yasalara aykırı olduğunu iddia ediyor. Av. Özer, Sayıştay Başkanlığı’na başvurarak konunun incelenmesini isterken, Sayıştay’ın şikayet üzerine nasıl bir karar vereceği merak ediliyor.
http://www.adanamedya.com/hayirsever-firmadan-adana-valiligine-esantiyon-49875h.htm