BELEMEDİK’İ GEZDİ, “KADINA ŞİDDETE HAYIR” DEDİLER
Manşet Haber 27.11.2021 00:06:43 0

BELEMEDİK’İ GEZDİ, “KADINA ŞİDDETE HAYIR” DEDİLER

BELEMEDİK’İ GEZDİ, “KADINA ŞİDDETE HAYIR” DEDİLER






Adana Büyükşehir Belediyesi  veUluslararası Göç Örgütü (IOM) ile iş birliği ile Vatandaşlar ve göçmenlerden oluşan dezavantajlı 60 kişi Belemedik’i gezdi, “kadına şiddete hayır” dedi.





Nüyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada,  yerel ve göçmen toplulukların kaynaşmasına olanak sağlayan etkinlikte, da tarihi dokusu güçlü olduğu kadar, doğal güzelliği ile ön plana çıkan Belemedik’te  gezint gerçekleştirildiği ifade edildi. Etkinlik açıklamasında, şu görüşlere yer verildi:









” ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü’ kapsamında, ‘Cinsiyet Temelli Şiddete karşı 16 günlük Aktivizim kampanyasının ilk gününde, “Kadınlar İçin Daha Aydınlık Bir Gelecek” ilkesiyle BM turuncu rengi kullanma kararı aldığında, katılımcı kadınlara turuncu kurdela dağıtılarak, günün anlam ve önemine dayalı ‘Kadına Şiddete Hayır’konulu farkındalık oturumu gerçekleştirildi. Daha sonra beyaz renkte büyük bir kumaş üzerine renkli akrilik boyalar ile boyama ve baskılar yapılıp Kadın Haklarına verilen önem vurgulandı.2018 yılından beri göçmen ve yerel topluluklar arasındaki iletişim ve uyumun sağlanması için STK’larla iş birliği halinde faaliyetler yürüten Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2022 yılında da yeni projeleri hayata geçirmeye devam edecek.  ”







Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.8° / 22.1°