Berlin’de “Diyalog” buluşması
Manşet Haber 10.04.2014 08:47:05 0

Berlin’de “Diyalog” buluşması

Berlin’de “Diyalog” buluşması

Alman ve Türk Gazeteciler Almanya’nın Başkenti Berlin’de “Diyalog Zirvesi” için bir araya geliyor. Yabancı düşmanlığı ve Neonazi cinayetlerinin ağırlıklı olarak işleneceği toplantılarda, TGF Adına Yılmaz Karaca ve İbrahim Erdoğan birer tebliğ sunacak

Federal Almanya Siyasi Eğitim Merkezi ‘nin 10-11 Nisan’da Almanya-Berlin’de gerçekleştireceği “Alman-Türk Gazeteci Diyaloğu” toplantılarında ülkemizi Türkiye Gazeteciler Federasyonu adına TGF Genel Başkanvekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ile TGF Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan temsil edecek.

Türk-Alman gazeteciler ve akademisyenlerin yer alacağı Workshop (Çalıştay) olarak adlandırılan bir dizi toplantının konusunu, Almanya’da Kasım 2011 öncesi işlenen Türklere karşı Neonazi (NSU) cinayetleri ve yabancı düşmanlığıyla ilgili gelişmelerde medyanın tutumu oluşturuyor.

 

Türkiye’deki gazetecilik koşulları

Üç ayrı panel şeklinde düzenlenen Çalıştay’ın ilk gününde yapılacak 2’nci Panel’de “Gazetecilik Koşulları” tartışılacak ve bu bölümde TGF Genel Başkanvekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nu, meslek örgütü olarak üstlendiği işlevi ve meslek adına gerçekleştirdiği çalışmaları anlatacak. Karaca sunumunda Türk medyasının genel durumundan da söz edecek.

Toplantıların son gününde gerçekleştirilecek 3’ncü Panel’de ise TGF Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan söz alacak. Erdoğan, Neonazi saldırıları ve yabancı düşmanlığı ile ilgili konuların medyaya yansıyış biçimini ele alacak. Erdoğan, toplantı konusuyla ilgili olarak gazetecilik eğitimi ve öğretimi açısından neler yapılabileceğini, TGF’nin bu konuda nasıl bir işlev üstlenebileceğine değinecek.

Toplantılardan yararlı bir sonuç çıkacağına inandıklarını belirten Karaca ve Erdoğan, “Alman Siyasi Eğitim Merkezi’nin çok önem verdiği ve sonuçlarının Alman Hükümeti tarafından da ilgiyle takip edilip uygulama aşamasında değerlendirileceğinin belirtildiği Çalıştay’ın, yaşamını gurbette kazanan insanlarımız açısından verimli geçeceğine inanıyoruz. Bu toplantılar zincirine TGF adına uzman sıfatıyla çağırılmış olmamız, Federasyonumuzun yurtdışında da referans gösterilmeye başlandığını ortaya koymaktadır. Ülkemizi ve meslektaşlarımızı en iyi şekilde temsil etme çabasında olacağız ve hazırlanacak sonuç raporuna somut katkılar koyacağız” dediler.

 

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°