Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği(DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, her hafta bir açılış yapma sözünü yerine getirmenin huzuru içinde olduğunu belirterek, modern mimari ile yapılan Beyazevler Mahallesi muhtarlık binasının açılışını gerçekleştirdi.
Beyazevler mahallesinde bu yıl içerisinde yaptıkları üçüncü açılış olduğunun altını çizen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilçenin dört bir yanında yapılan hizmet açılışlarını, her Salı gerçekleştirmenin gönül rahatlığı ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Sadece bu yıl, Beyazevler Mahallesi’nde üçüncü hizmet açılışı yaptıklarına işaret eden Başkan Çetin, “Belediyemizin, yol, temizlik ve park bahçeler hizmetleri rutin olarak devam ediyor. Biz, bu rutin hizmetlerin dışına çıkarak, sosyal belediyeciliğin örneği olan hizmetlerimizi de tüm hızıyla sürdürüyoruz. Semt kreşi ve emekli dinlenme evinden sonra, muhtarlık binamızın da açılışını gururla yapıyoruz. Beyazevler Mahallesi sakinlerine, bir kadın sohbet ve dayanışma evi sözümüz var. Onun da yer tespitini yapar yapmaz, inşaatına başlayıp, o hizmetimizi de hep birlikte hayata geçireceğiz” diye konuştu.
“MUHTARLARIMIZ BİZİM TEMSİLCİLERİMİZDİR”
Muhtarların, en demokratik seçimle görevleri başına geldiğini belirten Başkan Çetin, şöyle devam etti:
“Muhtarlarımızı en demokratik seçim sistemiyle iş başına gelen, sizlerin desteğiyle seçilen, sizlere karşı mahcup edilmemesi gereken, belediyemizin temsilcileri olarak görüyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımızda, muhtarların ayrı bir anlamı ve önemi var. Karataş ilçemize bağlı, 43 muhtarın çoğuyla karşı karşıya geldik. Göreve gelmeden önce sizlere ne vaad ettiysek, inşallah görev bittiği zamanda hepsini gerçekleştirmiş olmanın gönül rahatlığı içerisinde sizlerin karşısına çıkmak istiyoruz.”
“KULLANMADIĞINIZ GİYSİLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ”
Adana’da ilklere imza atan Başkan Soner Çetin, göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği sosyal projelere değinirken, son olarak halkın hizmetine sunduğu, ‘Giysi Toplama’ projesinden de söz etti. Açılışı yapılan binanın yanındaki giysi toplama kutusunu işaret ederek, “Belediyeciliği, klasik hizmetlerin dışına çıkararak, halkımızın her türlü ihtiyacına cevap verebileceği kurum haline getirmenin huzuru içindeyiz. Hayır çarşısı, gıda yardımı, katı atıkların toplanması gibi hizmetlerimizden sonra, kullanmadığınız giysileri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak, kullanılamayan durumda olanları da ülkemiz ekonomisine kazandırmak için böyle bir projeyi hayata geçirdik. Gıda bankamızdan, aylık 5 bin aile yararlanırken, hayır çarşısından da binlerce vatandaşımız giysi ihtiyacını karşılıyor. Giysi toplama kutularından yapılacak ayrıştırmada, kullanılabilir olanları, yine ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Çukurova halkının bu projeye sahipleneceğinden eminim” şeklinde konuştu.