BİLGİÇ: 2020’DE DERİN YARALAR ALDIK
Manşet Haber 30.12.2020 16:22:31 0

BİLGİÇ: 2020’DE DERİN YARALAR ALDIK

BİLGİÇ: 2020’DE DERİN YARALAR ALDIK


2020 yılında sağlık ve ekonomik anlamda derin yaralar aldıklarını söyleyen Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “2021 yılında bu sıkıntılı süreçten hep beraber kurtularak sağlıklı, huzurlu yaşayacağımız, ülkemizin ekonomisi için daha fazla üreterek katkı koyabileceğimiz yeni bir yıl temennisindeyim.” dedi.
2020 yılının her alanda çok sıkıntılı geçtiğini belirten Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, yaptığı aylık değerlendirme şu görüşlere yer verdi:
“2020 yılının ilk aylarında Elazığ, Malatya depremi ile sarsıldık. Çığ düşmesi gibi doğal afetler ve pandemi süreciyle mücadele ile sürdü. 2020 yılı hiç birimizin iyilikle anacağı bir yıl olmadı. 2021’de hem ülkemiz hem de tüm dünya insanları bu kovid-19 illetinden kurtulur. Bu süreç sağlığımıza ve ekonomimize derin yaralar açtı. İklimsel değişiklikler de daha farklı sıkıntıları peşi sıra getiriyor. Daha önceleri ‘Kara Kış’ olarak adlandırdığımız Aralık ayında yazdan kalma günleri yaşıyoruz. Şu anki kuraklık Türkiye’nin tamamını etkileyen ve ürün desenlerinde ciddi değişim gösteren yöne doğru gidiyor. Bölgemizin verimli toprakları su ile buluştuğu zaman bir kıymet ifade ediyor. Adanamız, bölgemiz bu kuraklıktan en çok etkilenen bölgelerden biri. Umarım sağlık, ekonomik, çevre ve verimlilik açısından rahatlayacağımız günleri yeni yılımızda yaşarız. 2020 yılı bir çok açıdan sıkıntılı geçti ama Adana Ticaret Borsamız yıl sonu hedeflerine başarıyla ulaştı. Her şeye rağmen tüm çabalarımızla ilimize, bölgemize, üyelerimize katma değer yaratmaya devam ettik. İnşallah 2021 yılında bu sıkıntılı süreçten hep beraber kurtularak sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşayacağımız, ülkemizin ekonomisi için daha fazla üreterek katkı koyabileceğimiz bir yeni yıl olur. 2021 yılında da pandemiden korunma tedbirlerine taviz vermeden devam edip, Kovid-19 aşısının ülkemize gelmesi ve Nisan, Mayıs aylarında havaların ısınmasıyla da bu musibetten ülkemiz ve tüm insanlık kurtulur temennisindeyim. 2021 yılının milletimize, ülkemize, ailelerimize ve bütün insanlığa huzur, sağlık ve bereket getirmesini diliyorum.”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°