BİLGİÇ: TARIMSAL ÜRETİMDE ZOR BİR YIL YAŞIYORUZ
EKONOMİ 28.08.2024 17:58:00 0

BİLGİÇ: TARIMSAL ÜRETİMDE ZOR BİR YIL YAŞIYORUZ

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, İklim değişikliği ve küresel ısınmanın olumsuzluklarına değindi.

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, İklim değişikliği ve küresel ısınmanın olumsuzluklarına değindi. Bilgiç, “Tarımsal üretimde zor bir yıl yaşıyoruz. Stratejik olarak gördüğümüz ve daha çok dışa bağımlı olduğumuz ürünlerde desteklerin biraz daha iyileştirilmesi gerektiğini sahanın içinde birileri olarak ifade etmek istiyorum” dedi.

Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç,  iklim değişikliği ve küresel ısınmanın olumsuzluklarını her geçen gün artarak yaşadıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“Bundan kaçmak mümkün değil. O zaman ne yapılması lazımsa onu yapmak için gayret edecek, çözüm yollarını birlikte arayıp bulacağız. Tarımsal üretimde bilhassa bu yıl yaşanan sıkıntılar bu şekilde devam ederse; üretimden vazgeçen çok fazla üretici görürüz. Adana Ticaret Borsasının her toplantısında ifade etmeye çalıştığımız gibi binbir emek ve zahmetle çok zor şartlarda üretme gayreti içerisinde olan Çiftçilerimizi Sürdürülebilir olmaktan uzaklaştırırız. Tarımsal üretim planlaması çalışmalarının aksamaması tarımsal desteklerinde üreticileri üretimin içinde tutacak miktarlarda olmalıdır. Bitkisel üretimle ilgili yapılan çalışma ve destekleri inkar edemeyiz. Stratejik olarak gördüğümüz ve daha çok dışa bağımlı olduğumuz ürünlerde desteklerin biraz daha iyileştirilmesi gerektiğini sahanın içinde birileri olarak ifade etmek istiyorum.”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

35.6° / 23.8°