Tarih: 26.02.2018 23:23

BİLİRKİŞİ 'İŞ KAZASI' DEDİ!

Facebook Twitter Linked-in

Adana’nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar cemaatine ait kız öğrenci yurdunda 29 Kasım 2016 tarihinde çıkan ve 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği yangın davasının 5. duruşması Kozan Ağır Ceza Mahkemesi salonundaki yer sıkıntısı nedeniyle Kozan Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Mahkeme; katılanlar vekillerinin bilirkişi raporundan sonra tahliye edilen 4 sanığın ve diğer sanıkların tutuklanması taleplerinin reddine, tutuklu sanıklar Yurt müdürü Cumali Genç, yurdun bağlı olduğu Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğinin Başkanı İsmail Uğur'un tutukluluğuna devam kararı verdi, duruşma 25 Mayıs 2018 tarihine erteledi.
Duruşmada bilirkişi heyetinin raporunda skandal detaylar ortaya çıktı. Raporda, olay “iş kazası”, yaşamını yitiren yurt eğitmeni Fatma Canatan ise 'misafir' olarak gösterildi.
'ADALET TECELLİ ETMEDEN BU YANGIN SÖNMEZ'
Aladağ Davası duruşmasını izleyen Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, olayın iddianamede geçtiği gibi “basit bir ihmal suretiyle ölüme sebebiyet verme” olmadığını belirterek, sanıkların tamamının “kasten ve olası kast ile birden fazla kişiyi öldürmeden” tutuklanmasını istedi.
Av. Küçük, 'Fırsat eşitliğini sağlamak için devletin Anayasanın bu ilkesine uygun davranmadığının örneği bu dosyada mevcuttur. Kasten öldürmeden tamamının tutuklanması gerekir. Ayrıca bu çocuklar işçi değil, öğrenciydiler. Bilirkişinin de bu kararı son derece düşündürücüdür. Adalet tecelli etmeden bu yangın sönmez.” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —