Bu Gençlerin Arkasındaki Güç Kim?
Manşet Haber 30.01.2016 00:49:04 0

Bu Gençlerin Arkasındaki Güç Kim?

Bu Gençlerin Arkasındaki Güç Kim?

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana’da Cem çıkışı Alevilere yapılan tacizi TBMM’ne taşıdı. Özdiş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Adana’da Alevilere Cem sonrası yapılan tacizin arkasındaki gücü sordu.

chp_alevilere_saldiri_kinamaAdana Milletvekili İbrahim Özdiş, TBMM Başkanlığına Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Alevi Kültür Derneği Adana Şubesi 28.01.2016 tarihinde yapılan Cem’in dağılması sıralarında karanlık zihniyetle yoğrulmuş bir grup genç tarafından sözlü tacize uğramıştır. Ülkede kol gezen terör belası, Türk - Kürt ayrımı yaparak halkı bölmeye çalışan sömürücü zihniyet bu sefer de Alevi – Sünni ayrımı yapmaya çalışmaktadır. Bu ayrıma zaman zaman alet olan devlet kurumları veya siyasi aktörler de ne yazık ki dikkatlerden kaçmamaktadır.” Dedi.

BAŞBAKAN’A 4 SORU

CHP Milletvekili Özdiş’in Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı yanıtlanmasını istediği 4 soru şöyle:

“1-Belli bir kesim tarafından kindar yetiştirilerek, maşa olarak kullanılan bu gençlerin arkasındaki güç kimdir?

2-Yaşanan bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Her zamanki gibi münferit bir olay diye açıklama yapıp geçiştirecek misiniz?

3-Bir daha bu tarz veya daha kötü sonuçlanabilecek bir olay  yaşanmaması için toplumu yatıştırıcı, sakinleştirici bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?

4-Bu tür olaylarda iktidar olarak sizlerin de sorumluluğu olduğunu ne zaman kabul edeceksiniz? “

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°