“Bu halk size kazıklanmak için oy vermedi.”
Manşet Haber 14.01.2016 09:30:11 0

“Bu halk size kazıklanmak için oy vermedi.”

“Bu halk size kazıklanmak için oy vermedi.”

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın,   elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedeli sorununu TBMM Genel Kurulunda dile getirdi.

Ortadaki yargı kararlarına rağmen hala tahsiline devam edilen kayıp kaçak bedeli konusunda ortaya çıkan yeni gelişmeye göre hukuksuz tahsil edilen bu bedellerin karartılarak alınmaya devam edileceği belirtiliyor.

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın TBMM Genel Kurulunda söz alarak bu konuda yaptığı konuşma şöyle:

“Elektrik tüketiminde kayıp kaçak bedeli, dağıtım bedeli, perakende hizmet bedeli, sayaç okuma bedeli adı altında birçok ilgisiz bedel faturalara eklenerek vatandaşlarımızdan tahsil edilmektedir.

Bu soygun yönteminin ortaya çıkmasından sonra gelen tepkiler ve yargı kararları nedeniyle bu uygulamaya son verilmesi yerine bu haraçların karartılarak, perdelenerek, görünmez kılınarak tahsiline devam edileceği anlaşılıyor.

Bu yılbaşından itibaren artık faturalarda bu kalemlerin açıkça yazmayacağı, dağıtım ve perakende enerji bedeli adı altında gizleneceği belirtiliyor. Bu durum açıkça vatandaşlarımıza kazık atmaktır. Bu halk size kazıklanmak için oy vermedi.

Şimdi buradan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanına soruyorum. Vatandaşlarımızın elektrik faturalarının şişirilmesine yönelik bu hukuksuz uygulamanın yapılması talimatını siz mi verdiniz?”

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

31.6° / 22°