Bu Oyun Öğrencilere Yasaklandı
Manşet Haber 23.12.2015 01:26:41 0

Bu Oyun Öğrencilere Yasaklandı

Bu Oyun Öğrencilere Yasaklandı

karaisali_tiyatro_yasak (1)Karaisalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Tiyatro Balans’ın Uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığı mücadele kapsamında uyuşturucu madde kullanımını engellemek ve konu ile ilgili bilgileri topluma sunarak bilinç düzeyini arttırmak amacıyla hazırlanmış oldukları “Pembe Aslında Siyahtır” adlı tiyatro gösterisine öğrencileri göndermediği ileri sürüldü.

karaisali_tiyatro_yasakAdana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesinin 21 Aralık 2015 tarihinde saat 13.30 ile 14.30 arası oyunun izlenmesi için ilçe merkezinde eğitim veren okullara davetiye gönderilerek, öğrencilerin uyuşturucunun zararlarıyla ilgili bilgi edinmesi hedeflenmişti. Bu doğrultuda ilçe merkezde eğitim veren okullara Karaisalı Belediyesince bilgi verilerek okullar davet edilmişti. Tiyatro gösterisi için tüm hazırlıklar yapılarak davetlilerin gelmesi beklenirken İlçe Milli Eğitim in okullara göndermiş olduğu yazıyla okulların Uyuşturucuyla Mücadele Konulu Tiyatro gösterisine katılmalarını engellendiği iddia edildi.

karaisali_tiyatro_yasak (2)Olaya tepki gösterenler, “Burada tüm dünya görüşümüzü bir kenara bırakarak uyuşturucu kullanımının 10 yaşına kadar düştüğünü ülkemizde gençlerin bilinçlenmesi amacıyla hazırlanmış olan bu tiyatro gösterisini engelleyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  ne maksatla bu oyunun öğrenciler tarafından izlenmesini bilemiyoruz. Bu amaç, gençlerin uyuşturucu kullanmasından önemli mi? Onlara göre siyah pembe midir acaba?” diye sordular.

Oyun sonunda Karaisalı Belediye Başkan Vekili Cumali Işıl  ve Karaisalı Belediye Başkan Yardımcısı Recep Ak, Kurtlar Vadisi dizisinde Erdal rolünü oynayan Sefa Zengin ve diğer sanatçılara çiçek vererek kutladılar.

Karaisalı Belediyesi Düğün Salonunda sahnelenen oyunu sadece Karaisalı Belediye Başkan Vekili Cumali Işıl  ve Karaisalı Belediye Başkan Yardımcısı Recep Ak, MHP Kadın Kolları Başkanı Hatice Efe ile birkaç çocuk ve belediye personeli izledi.

 

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°