BU REFERANDUM MEŞRU DEĞİLDİR!
SİYASET 20.04.2017 16:14:50 0

BU REFERANDUM MEŞRU DEĞİLDİR!

BU REFERANDUM MEŞRU DEĞİLDİR!

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, 16 Nisan akşamında YSK’nın şaibeli kararları ile alınan yüzde 51’lik evet oyunun halkın gerçek değerlendirmesi yansıtmadığını söyledi.
“Başta YSK olmak üzere sonucu ne olursa olsun seçimin meşruluğunu sağlaması gereken tüm devlet organları referandum sonucunun “evet” çıkması için çalışmışlardır.” Diyen CHP Milletvekili Türkmen, sandıklarda yapılan özellikle milyonu geçen mühürsüz oy pusulalarının sonucu değiştirecek sayıda olduğunu savundu. Türkmen yazılı açıklamasında şöyle dedi:
“Kamuoyunun da bildiği gibi referandumun galibi 'Hayır bloğu' dur. Bu referandumun galibi; ülkesine, Cumhuriyete, yaşamsal değerlerine sahip çıkan özgür bireyler olmuştur.
Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk defa sivil inisiyatifler, ülkenin geleceği için başrol oynamışlardır.Özgür birey ortaya çıkmıştır. Siyasi partiler bu olguyu görmezlikten gelemezler.
Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya gibi büyük şehirlerde üstün olan HAYIR’a karşı, ülke genelinde çeşitli şaibelerle açıklanan yüzde 51’lik oy oranı AKP’yikazanılmış bir zaferin kumandanı yapamaz.
Açıklanan seçim sonuçlarına göre milli irade tecelli etmemiş, AKP sandıkta kazanmış, ancak siyaseten kaybetmiştir.
Yasa ihlallerinin, hukuk dışılığın ortada olduğu, meşruluğunu yitirmiş bu referandum iptal edilmeli, toplumun her kesiminin aktif katılımı ve sokağın gücü iyi kullanılarak yeni bir referandum süreci başlatılmalıdır.
Bu süreçte kendiliğinden, ülkenin, cumhuriyet değerlerinin ve demokrasinin geleceği adına 'Hayır' için çalışan sivil inisiyatiflerin kıymetli çalışmalarına yürekten teşekkür ediyorum ve inanıyorum ki Türkiye'nin aydınlık geleceğinin karartılmasına asla izin vermeyeceğiz. “

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°