Tarih: 05.11.2013 12:44

Bülent Ecevit’in mezarı başındaki anıldı

Facebook Twitter Linked-in

bulent_ecevit_olumCHP’nin 3. Genel Başkanı eski Başbakanlardan Bülent Ecevit ölümünün 6. Yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Bülent Ecevit’in mezarı başındaki anmaya birçok siyasi isim de katıldı. Ürgüp eski Belediye Belediye Başkanı, Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Bekir Ödemiş,  merhum Bülent Ecevit’i özlem ve saygıyla andıklarını belirterek şunları söyledi:

“İstanbul Teknik Üniversitesi’nde genç bir öğrenci iken CHP’de Bülent Ecevit önderliğinde gençlik kollarına üye oldum. Siyasi yaşamımı, onun bize aşılamış olduğu ilkeler ışığı altında yapmaya özen gösterdim. Gerek Mühendislik gerek Belediye Başkanlığı zamanımda rahmetli Genel Başkan Bülent Ecevit’in halkçılık ilkesinden hiçbir zaman ayrılmadım. Sn. Bülent Ecevit halkın ve ülkenin çıkarlarını kendi çıkarları ve siyasi çıkarlarının üzerinde tutmayı her zaman kendine ilke edinmiştir.

Dünyanın reel gerçekleri ile yüzleşirken savunduğu ilkelerden ödün vermemiştir. Dünya gerçekleri ile kendi ilkelerini her zaman bir arada götürmeyi başarmıştır.

Türk sendikacılığı ve İşçi hakları bugün ki iktidar tarafından yok edilmek istenmesine rağmen, Sn. Bülent Ecevit Çalışma Bakanlığı yaptığı dönemde İşçiye kazandırmış olduğu haklar günümüzde hala işçilerin güvencesi ve teminatıdır.

Türkiye siyasetinin bir zenginleşme aracı olarak kullanıldığı günümüzde, uzun yıllar devletin en üst kademelerinde görev alan Bülent Ecevit’in yaşamının sağdeliği ve mütevaziliği umarım halkımız tarafından özenle değerlendirilir. Sn. Bülent Ecevit’i saygı ve özlemle burada tekrar anıyoruz.”


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —