BULUT’TAN POZANTI KONGRESİ MESAJI
Manşet Haber 3.08.2018 13:05:44 0

BULUT’TAN POZANTI KONGRESİ MESAJI

BULUT’TAN POZANTI KONGRESİ MESAJI

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Atatürk’ün Adana’ya gelişi ve Pozantı Kongresi ile ilgili mesaj yayınladı. Bulut’un mesajı şöyle:
“Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün Pozantı’ya gelişi ve Pozantı Kongresi’nin 98. Yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz.
Büyük devrimlerin öncüsü, fikirleriyle ve düşünceleriyle yolumuzu aydınlatan Atatürk, yokluk, yoksulluk içerisindeki bir halkın makus talihini değiştiren adımların en büyüğünden birini de Pozantı’da atmıştır.
Kurtuluş Savaşı’nı en buhranlı günlerinde yapılan Pozantı Kongresi, Adana’nın ve ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunda kilit rol oynamıştır.
Atatürk’ün Meclis Başkanı sıfatıyla katıldığı ilk ve tek kongre olan Pozantı Kongresi milli heyecanı artırmış, bağımsızlık yolunda bir ulus olarak kenetlenmenin de mihenk taşı olmuştur.
Bu onurun Adanamıza, Pozantımıza, hemşerilerimizenasip olması her daim övünç kaynağımızdır.
Ancak, bugün Cumhuriyet değerleri ağır tahribat altındadır.
Toplumun her kesimini birleştiren Pozantı Kongresi'nin önemini, bu gerçekler ışığında daha iyi anlamaktayız.
Bizlere düşen en büyük görev; Atatürk’ün en büyük eseri ve mirası olan Cumhuriyet’i anlamak, değerlerini korumak, ilke ve devrimlerine sahip çıkmak, gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarmaktır.
Atatürk’ün önderliğinde yapılan Kurtuluş Savaşı’na gözünü kırpmadan katılan Adana, dün olduğu gibi bugün O’nun izinde ve devrimlerinin ışığında yürümeye devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, ilke ve devrimlerine, kurduğu Cumhuriyete sarsılmaz inancımla Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anarken, Atatürk’ün Pozantı’ya gelişinin ve Pozantı Kongresi’nin 98. Yıl dönümünü kutlarım.”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

37.3° / 22.7°