Bursluluk Sınavında Adana Birincisi Oldu
Manşet Haber 2.11.2014 02:53:21 0

Bursluluk Sınavında Adana Birincisi Oldu

Bursluluk Sınavında Adana Birincisi Oldu

parasiz_yatili

Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk (PYBS) Sınavında 487 puan alan Ceren Budak Adana Birinciliği veTürkiye 17’incisi oldu.

an Ceren Budak’ın ailesi ve öğretmenleri Yumurtalık Habere konuştu.

Yumurtalık-Kuzupınarı Mahallesi Hacı Müminler Orta Okulu son sınıf öğrencisi(14) Ceren Budak’ın annesi Selbi ve Baba Metin Budak Kızlarının çok azimli ve hırslı olduğunu ve boş zamanlarını kitaplar okuyarak geçirdiğini ifade etti. Kendilerinin tarlada ziraatla uğraşmak zorunda olduklarını, buna rağmen kız çocukları Ceren’in hep evde kalarak ders çalışmayı tercih ettiğini, ağabeyi Kerem Can’ında Adana Fen Lisesinde öğrenci olduğunu söylediler.

Ceren’in öğretmeni Ali Taş, “Öğrencimiz Azimli ve çalışkan bir kız. Ona bir çalışma programı veriyoruz ve onu harfiyen uyguluyor. İçinde hep yeni bilgiler öğrenme hırsı var. Gelecek yılın ders programlarına yaz sezonunda ders çalışarak hazırlanıyor. Arkadaşlarıyla uyumu çok iyi, onlarla kendini hiç kıyaslamıyor. Ceren’in Başarılı olması sanıyorum kızımızın biraz içine kapanık olmasına neden oluyor.”şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Mehmet Özder ise “Ceren’in çok çalışkan ve Terbiyeli bir öğrenci olduğunu gözlemledik. Ailesiyle devamlı kontak kurarak başarı grafiğinin düşmemesi için neler yapabileceğimizi ve öğretmeniyle hep istişare içinde olduk.(PYBS) Adana Birincisinin ve Türkiye 17’sinin okulumuzdan çıkması bizleri gururlandırmıştır. Ceren kızımızın haricinde 7. Öğrencimiz daha var. Öğretmenlerimizin tamamının başarılı olması için öğretmenlerimizin özveride bulunarak akşam kursları başlatacağız.“ dedi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

36.4° / 23.6°