Büyükşehir işçisi bayrama parasız giriyor
Manşet Haber 1.07.2016 01:57:25 0

Büyükşehir işçisi bayrama parasız giriyor

Büyükşehir işçisi bayrama parasız giriyor

Türk-İş’e bağlı Belediye –İş Sendikası Adana Şube Başkanı A. Zeki Eker, sendikalarına üye bin 250 işçinin Ramazan Bayramına parasız gireceğini söyledi. Eker, “Büyükşehir Belediyesi’nden 4 kalem alacağımız var. Bayram parası, devletin verdiği tüm ikramiye ve geriye dönük 14 mesai. Ancak tüm iyi niyetimize karşın Büyükşehir Belediyesi çalışanın emeğini hiçe sayarak haklı olan alacaklarını ödemiyor. Sendikamıza bağlı işçilerimiz Ramazan Bayramına yani Şeker Bayramına ağzının tadı kaçarak girecek” diye konuştu.zeki_eker_belediye_is (1)

TİS GÖRÜŞMELERİ YÜKSEK HAKEM DE

1 Mart itibariyle ASKİ ile birlikte Büyükşehir Belediyesi ile Toplu İş Sözleşme görüşmelerine başladıklarını ifade eden Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı A.Zeki Eker, “Belediyenin mali durumunu bildiğimizden tarafları kırmayan, incitmeyen bir zam talebimiz oldu o da enflasyon oranını istedik. Bırakın bunu kabul etmeyi çalışanın fazla maaş aldığını ileri sürerek görüşmeyi çıkmaza soktular. Bürokratlar Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü yanlış yönlendiriyor veya yanlış bilgilendiriyorlar. Eğer böyle olmasa idi Toplu İş Sözleşme görüşmeleri Yüksek Hakeme gitmezdi. Şunu da açıkça ifade etmek isterim ki çalışanların yüzde 99 seçimde Başkan Sözlü’ye açık destek vermiştir. Bunun karşılığı bu olmamalıydı” dedi.zeki_eker_belediye_is

“2 YILDA KAÇ İŞÇİ ALINDI”

Türk-İş’e bağlı Belediye –İş Sendikası Adana Şube Başkanı A.Zeki Eker, yönetimin personel fazlalılığından yakınmasını da sert dille eleştirdi. Başkan Eker, “Bulundukları her ortamda personel fazlalığından bahsediyorlar. Göreve geldikleri 2 yıl içinde kendileri kaç personel alımı yaptı. Bunu açıklayabilirler mi? Vasıfsız ve çalışmayan işçinin arkasında durmam ama çalışan, işini hakkıyla yapanı niye emekli edersin, emekli ol diye niye baskı yaparsın işçinin emekli olacaksın diye bir kanun yok bunun için işçiye eziyet ediyorlar, emeğe saygı göstermiyorlar kafalarına göre Kozan, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli’ye gönderiyorlar. Burada amaç belli işçiyi sindirmek, emekliliğe zorlamak.Bu arada zorla emekli yaptıklarına ise, alacaklarını ödemiyorsun mağdur olan işçi ne yapıyor belediyeyi icraya veriyor. Hem devleti zarara uğratıyorsun, hem de belediyeyi zarara uğratıyorsun” diye konuştu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°