Büyükşehir  yağmur ve Sel’i Konuştu
Manşet Haber 10.06.2014 02:01:56 0

Büyükşehir yağmur ve Sel’i Konuştu

Büyükşehir yağmur ve Sel’i Konuştu

Yaz ortasında sağanak yağmur ve selin yol açtığı zarar büyükşehir belediyesinin haziran ayı ilk oturumuna damgasını vurdu.  İnşaat ve Mimarlar Odaları son 30 yıldaki kentleşmenin yol açtığı tablonun sel ile su yüzüne çıktığını tartışmaya açtı.  Adana’nın son 30 yılını yöneten  Aytaç Durak ile son 4 yılın Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’dan ses çıkmadı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı il oturumuna Başkan Hüseyin Sözlü katılmadı. Başkan Vekili Salih Gökçe,  gündem dışı söz alan İlçe Belediye Başkanlarına söz verdi.  32 maddelik gündemden çok meclis 2 saatlik yağmur ve oluşturduğu sel’e teslim olan Adana’yı konuştu.

Mecliste ilk konuşmayı Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay yaptı ve geçmiş  5 yıllık başkanlık dönemini anlattı ve  yaptığı altyapı çalışmaları nedeniyle dağlardan ve yüksek yerlerden Pozantı merkeze aşırı bir su baskını yaşanmadığını dile getirdi.
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin  gündem dışı konuşmasında  6-7 Haziran tarihlerinde yaşanan sel afetinden iİki aylık belediye başkanı olmasına rağmen kendisini suçlayanlar olduğunu anımsatarak, Çukurova ilçesinin yağmur ve selden en büyük hasarı gördüğünü,  birçok cadde, bulvar ve sokağın dere yatağına yapıldığını söyledi.

Çukurova İlçesi’nin 2 gün yağan yağmur ve oluşan selden  içler acısı durumunu tüm Adanalılar’ın gördüğünü belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,  ilçenin Öğretmenler, Dr. Sadık Ahmet, Türkmenbaşı Bulvarları, Barış, Güzelyalı  ve  100. Yıl   Mahallelerinde çok sayıda sokak cadde ve bulvarın i dere yatağında yapılması sonucu bu bölgedeki vatandaşların  çok büyük mağduriyet yaşadığını söyledi.

“Belediye Başkanı olarak halk karşısında utandım. Adana gerçeğiyle de karşı karşıya kaldık”  diyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,  Adana’yı geçmişte yönetenlerin poz verdiği altyapı ve boruların nerede olduğunu merak ettiğini dile getirdi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar konuşmasında Adana’yı geçmişte yönetenlerin onlarca yılı boş yere harcandığını, bunun da son yağışlar ve sel ile su yüzüne çıktığını ifade etti.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

26.1° / 19°