Büyükşehir’de 5 Ocak ve Çamlık Gerilimi
Manşet Haber 11.06.2014 01:15:24 0

Büyükşehir’de 5 Ocak ve Çamlık Gerilimi

Büyükşehir’de 5 Ocak ve Çamlık Gerilimi

buyuksehir_meclis_mayis2014Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ikinci oturumuna Hüseyin Sözlü Başkanlık etti. Salona girenler Tüm koltuklarda bayrakla karşılaştı. Açılışa bayrak damgayı vurdu.

Adana Kent Konseyi raporu gündeme damgasını vurdu. Raporda, Adana 5 Ocak Stadının mevcut durumunu koruması, geçmiş yıllarda büyük tartışmalara neden olan Çamlık alanı ile ilgili gelişmeler tartışma ve meclisin gerilimine yol açtı.

Seyhan belediye Başkanı Zeydan Karalar Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye 5 Ocak Stadyum ve Çamlık ile ilgili kent konseyi raporunu meclise taşımasına teşekkür etti. Karalar,   çamlık alanı içerisine sosyal tesis kararına da tepki gösterdi.CHP Grup sözcüsü Ulaş Çetinkaya’nın Çamlşık içerisine nasıl bir sosyal tesis yapılacağı sorusuna Başkan Sözlü, yeşil alanı otel yeri olarak satmaya niyeti olmadığını, öğrenciler için tesis yapacağını söyledi.

AKP’li Zafer Kara’nın Başkan Sözlü’nün tepkisinden çekindiklerini ifade etmesi gülüşmelere neden oldu.

Kent Konseyi Rapor’nun komisyonlarda görüşüldükten sonra meclise oy birliği ile gelmesine rağmen gerginliğe ve gerilime neden oldu. AKP’li Vedat Gündoğan’ın konuşması gerginliği artırdı. Bir ara Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün söz isteyen CHP’li imar komisyonu üyesi Ercan Çetin’in ısrarla söz istemesi üzerine “Siz kimsiniz, meclis üyesimiziniz” diye tepki göstermesine CHP’li Ercan Çetin, komisyonun büyük emek vererek meclis gündemine taşıdığı maddenin tekrar komisyona iade edilmesini eleştirdi, bu olayın komisyonun hiçe sayıldığı anlamı taşıdığını ifade etti Çetin konuşma sonrası salonu terk etti ve bir daha komisyon toplantılarına katılmayacağını bildirdi.huseyin_sozlu_meclis_katip_ertan_sumer

Gündem maddelerine geçildikten sonra meclis toplantısına bir süre ara verildi ve gerilen ortam verilen aradan sonra yapılan görüşmelerle ortam yumuşatılmaya çalışıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi bugün 14.00’te toplanacak

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

36.4° / 23.6°