BÜYÜKŞEHİRDEN SİVRİSİNEK VE HAŞERE İLE MÜCADELE
Manşet Haber 26.05.2022 23:38:24 0

BÜYÜKŞEHİRDEN SİVRİSİNEK VE HAŞERE İLE MÜCADELE

BÜYÜKŞEHİRDEN SİVRİSİNEK VE HAŞERE İLE MÜCADELE






Adana Büyükşehir Belediyesi, sinek ve zararlı haşerelere karşı yaz mevsiminin yaklaşmasıyla yoğunlaştırdığını, Adana merkez ve ilçelerde 110 araç, 371 personel ve çok sayıda ilaçlama ekipmanı ile mücadele edildiğini açıkladı.





Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın donanımlı personelleri tarafından yürütülen mücadelede, ekipler ilaçlama konusunda doğal hayatı ve biyolojik dengeyi gözeterek hareket ediyor. 15 ilçenin tamamında çalışmalarını sürdüren ekipler, haşerelerin üreme alanlarında Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçları kullanarak bilimsel programlar doğrultusunda uygulamalar yapıyor.





Göletler, havuzlar, rögar ve PTT kapakları, bataklıklar, doğal çukurlardaki su birikintileri, sulama kanalları, su kuyuları, inşaat temellerindeki su birikintileri, su varilleri, bodrumlar, eski otomobil lastikleri, foseptikler, menfezler, metruk alanlar ve çöp konteynerleri gibi yerlerde sinek ve haşere ile mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.4° / 23.1°