ÇALIŞANLARA BAYRAM İKRAMİYESİ VERİN
Manşet Haber 9.06.2017 14:25:33 0

ÇALIŞANLARA BAYRAM İKRAMİYESİ VERİN

ÇALIŞANLARA BAYRAM İKRAMİYESİ VERİN

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, Ramazan bayramında tüm çalışan kesimlere ikramiye verilmesi önerisinde bulundu.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada ülkemizde vatandaşların yaşadığı geçim sıkıntısına değindi. Ömer Fethi Gürer, açlık sınırının 2 bin liraya dayandığı Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 5 bin TL’yi aştığını belirterek, böyle bir ortamda asgari ücretin sadece 1400 TL olmasını eleştirdi.
Ekonomik sorunlar nedeniyle toplumun büyük kesiminin geçin sıkıntısı içinde olduğunu anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ramazan ayında dahi bir önceki yıla göre oruç açmanın maliyeti yüzde 11 artmıştır. Taşeron işçilerin, mevsimlik işçilerin, geçici işçilerin kadro sorunu çözülmemiştir. Tüm çalışanların ekonomik anlamda büyük bir sıkıntı içinde oldukları görülmektedir. AKP hükûmetleri yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yapmıştır” dedi.
HÜKÜMETE ÇAĞRI
Çalışan kesimlere dini bayramlarda ikramiye verilmesi gerektiğine değinen Ömer Fethi Gürer, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarımızda bayramlarda iki ikramiye vereceğimize söz verdik ve vereceğiz ancak yaşanan mağduriyetleri dikkate alarak Hükûmete de çağrı yapmak istiyorum: CHP'nin bu önerisini bu bayramda uygulamaya geçirip emekçilere bayram ikramiyesi verilmelidir. Zaman daha vardır ve enflasyon karşısında ezilen çalışanların nefes alması sağlanmalıdır. Mübarek ramazan ayında olsun çalışanları hatırlayıp hayırlı bir iş yapması için Hükûmete çağrıda bulunuyorum” şeklinde konuştu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

37.3° / 22.7°