ÇALIŞANLARA BU SORULARI SORDULAR
Manşet Haber 14.09.2023 12:10:39 0

ÇALIŞANLARA BU SORULARI SORDULAR

ÇALIŞANLARA BU SORULARI SORDULAR






Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın belediye çalışanlarına anket yollayıp kendisi hakkında görüşlerini sorması fişleme tartışmalarına yol açtı





Sabah Gazetesi'nden Murat Karaman'ın haberine göre, CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’ın kurum içinde yaptırdığı anketlerde personeli fişlediği ortaya çıktı. Karalar, ‘personel memnuniyeti araştırması’ adı altında belediye çalışanlarına “Zeydan Karalar, siyasi görüşlere saygılıdır”, “Zeydan Karalar, herkese eşit davranır/tarafsız” tarzında soruların bulunduğu anketi göndererek işçileri cevaplamasını istedi. Söz konusu anket Adana Büyükşehir Belediyesinin Eylül ayı meclis oturuma “Damga” vurdu. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Vedat Gündoğan, “Büyükşehir belediyesinde personelinin cep telefonlarına belediye başkanının ön plana çıkan soruları olmak üzere 58 madde soruyu cevaplamalarını istediği link gönderildi. Bu anket resmen personeli fişlemektir. Kimin belediye başkanını destekleyip desteklemediğini öğrendikten sonra o personelin işine son vermektir” dedi. Başkan Karalar, anket hakkında, “Bunlar gizli ve özeldir. İsimler bize gelmez” yanıtını verdi.









FİŞLEMEYE YÖNELİK ANKET





Büyükşehir Belediyesinin Eylül ayı meclis oturumda gündem dışı söz alan Vedat Gündoğan, belediyenin ihaleyi alan anket firmasının kurum içinde personele yönelik yaptığı anketin “Personeli fişlemek” olduğunu ileri sürdü. Ankette sorular soruların direkt olarak fişlemeye yönelik olduğunu vurgulayan Gündoğan, “Bu durum personelde büyük huzursuzluk yaratmış durumda. Ankette ‘Başkanın memnuniyet anketi fişlemeye yöneliktir. Açıkçası bu anket personeli fişlemektir” diye konuştu.





EN DİREK FİŞLEME… 





????????????????????????????????????




Bir belediye başkanı ve yönetiminin kendi durumunu kamuoyu önünde görmek istemesinin doğal hakkı olduğunu ifade eden Gündoğan, “Ancak kurum içi anketlerde sorulan soruların en direk fişleme yapmak için kullanılacak şekilde seçilmesi gerçekten çok ilginç. Belediye Başkanınızın çalışmalarından memnun musunuz? Belediye başkanınız Halka yakındır, dürüsttür, eşit davranır, tarafsızdır gibi soruların amacı personeli fişlemek dışında nasıl bir amaç taşıyabilir merak ediyoruz” şeklinde konuştu.





Başkan Zeydan Karalar, anket hakkında, “Bunlar gizli ve özeldir. İsimler bize gelmez” yanıtını verdi.





İŞTE O SORULAR:





Başkan Karalar’ın anket adı altında çalışanını fişlediği sorular:





Zeydan Karalar iş bitiricidir





Zeydan Karalar siyasi görüşe saygılıdır





Zeydan Karalar çalışanların fikirlerine değer verir





Zeydan Karalar çalışkandır





Zeydan Karalar halka yakındır





Zeydan Karalar dürüsttür





Zeydan Karalar eşit davranır, tarafsızdır





Zeydan Karala dine değerlere saygılıdır





Zeydan Karalar ulaşılabilirdir





Adana Büyükşehir Belediyesi’ni ne kadar başarılı bulduğunuzu 1 çok başarılı 5 çok başarısız şeklinde puanlar mısınız?



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°