Çalışkan'ı Adayı Açıklayamadılar!

12.12.2013 02:17:29

Çalışkan'ı Adayı Açıklayamadılar!

Çukurova Merhaba Gazetesi’nden Özcan Aladağ, MHP’nin Seyhan İlçe Belediye Başkanlığı için adı gündeme gelen Ak Parti kurucularından Adana Eski Milletvekili Abdullah Çalışkan’ın neden açıklanamadığını analiz etti. Özcan Aladağ’ın köşe yazısı şöyle:

 

abdullah_caliskan_seyhan_mhp“Merkez  Seyhan dışındaki tüm ilçelerdeki adaylarını açıklayan MHP ne yazık ki Seyhan’da düğümlendi kaldı.

Kimi aday yapacaklarına bir türlü karar veremeyen MHP, Abdullah Çalışkan konusunda net olmasa da aslında kararını vermiş gibi.

Gibi diyorum, Abdullah Çalışkan’a olan itirazların önünü kesme adına zamana ihtiyaç var diye düşünerek gibi şeklinde ifade ettim olayı…

Abdullah Çalışkan olmasın diye direten diğer aday adayları Uğur Kızıl adına imza verdiler diye bir duyum aldım. Bu ne derece doğru bilmiyorum ama o imzayı atan aday adaylarını da anlamış değilim.

Hüseyin Sözlü, il teşkilatı ve bazı isimler ‘seçimi ancak Abdullah Çalışkan ile kazanırız’ diyerek görüş beyan edip diretiyorlar. Seyhan’daki diğer aday adayları da ‘hayır Çalışkan olmasın da kim olur ise olsun’ moduna dönüştürdüler bu restleşmeyi.

Biran önce adayın açıklanması yarar getirir diye düşünüyorum.

Kaynayan kazanın altına odun atmaya gerek yok. Sarıçam başta olmak üzere yanlış aday tercihi yaparak Seyhan’da da kaybetmeye oynamak istemiyor iseler biran önce yanlış veya doğru adayın açıklanması gerekiyor.

Ak Parti’nin dişine göre bir aday mı? Yoksa dişli bir aday mı?
Asıl önemli olan bu sorunun yanıt bulması…

Hüseyin Sözlü’nün ‘Abdullah Çalışkan’ diretmesinin de halen sürdüğünü söyleyebiliriz.

Hüseyin Sözlü, Ahmet Erdoğan ismine neden sıcak bakmadı onu da anlamış değilim. İl başkanlığı döneminde aralarında bir sorun mu yaşandı ki Ahmet Erdoğan’a ‘hayır’ diyebiliyor Hüseyin Sözlü!

Abdullah Çalışkan’ın MHP’ye katkı koyacak bir aday olduğunu da inkâr etmek siyasete ihanet anlamı taşır. Elbette Abdullah Çalışkan artı oyları olan bir isim. Ak Parti’nin oylarını bir şekilde MHP’ye kanalize edecek isimdir Çalışkan.

Devlet Bahçeli bu kadar diretmeyi dinlemez, bugüne kadar adaylarını açıkladığı gibi Abdullah Çalışkan ismini de açıklardı. Demek ki ortada bir bilinmeyen denklem var.

Sözlü mü galip çıkacak? Diğerleri mi?

Seyhan İlçe Teşkilatı’nın aday belirlemede etkisinin ve yetkisinin olmadığı da böylelikle aşikar bir şekilde karşımızda duruyor.

Vakit kaybetmeden adayın açıklanmasını Adanalıların beklediğini belirtmiş olalım.

Bunlar bizim görüşümüz… Görüşümüze itibar edileceğinden değil ama söz açılmış iken konuya bir de bizim bakış açımızı ekleyelim istedim.

İşte bu kargaşalık içinde Abdullah Çalışkan fazla yıprandığını düşünmüş olacak ki adaylık yarışından çekildiğini açıkladı. ‘Siyasete ara veriyorum’ dedi…

Ve Abdullah Çalışkan her şeye rağmen ‘YOK’…

Ak Parti’de rahatladı, MHP’de…

Devlet Bahçeli’nin Seyhan adayını açıklaması için artık sorun KALMADI…

Kozan konusunda da ciddi sıkıntılar var tıpkı Sarıçam adayında olduğu üzere. Kozan’da da Musa Öztürk’e tepki gösteren MHP’li kesim şimdiden blok oluşturmaya başlamışlar. Eğer bu tepkinin sesi yüksek tondan çıkar ise Ak Parti adayı olan Kazım Özgan’a yine başkanlık yolu açılır.

Son iki dönemdir yaşanan aday açıklamadaki yanlışlıkların faturasını sanırım ülkücü camiaya kesemezler. Camia gereğini yapmıştır, yapmaya da devam ediyor.

Dün yıllarını ülkücü harekete veren bir büyüğümle sohbet ediyordum. Söylediği en net cümle adayların açıklanması ile ilgili aynen şuydu.

‘Milliyetçi Hareket ve Ülkücü Hareket eğer aday yapacak bir insanını içinden bulup çıkaramıyorsa biz boş yere emeklerimizi vermişiz. Bu ayıp da bize yeter’

Doğru söze ne denir?”



1

BOLAT: SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN DİYALOG HALİNDEYİZ

2

FATİH GÜLER TDB BAŞKANLIĞINA ADAY

3

“JEOLOJIK MIRAS ALANLARIMIZ YETERINCE KORUNMUYOR”

4

ÜLKEMİZDE HER GÜN ORTALAMA 5 İŞÇİMİZİ KAYBEDİYORUZ

5

SOKAK CANLILARININ YAŞAMI KORUNMALI TOPLUMUN GÜVENLİĞİ DE SAĞLANMALI