Çelenk Töreniyle Geçiştirilemez
Manşet Haber 12.01.2014 00:33:20 0

Çelenk Töreniyle Geçiştirilemez

Çelenk Töreniyle Geçiştirilemez

hsozlu_ceyhan_kurtulusMHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kurtuluş bayramlarının içlerinin boşaltılarak sade bir törenmiş gibi yapılmaya başlanmasının kabul edilemez. Olduğunu söyledi.

Sözlü, “5 Ocak'ta Adana’nın kurtuluş gününde bizzat buna şahit oldum. Şehit aileleri, dernek başkanları ve ellerini, ayaklarını kaybetmiş gazilerimiz ve halkın tören alanına alınmadığı bir bayram kutlaması gördük. ‘Bu Halkın kurtuluş bayramı ise niye alınmıyor’ diye kimse de sormuyor. Adana'nın bu kadar sahipsiz kalması kabul edilemez.' dedi.

Sözlü, Adana gibi Ceyhan'da da kurtuluş bayramının bir çelenk töreniyle geçiştirilmesinin yanlış olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

'Ceyhan'da Kurtuluş coşkusunu doya doya kutlamak istiyoruz. Bunun kime ne zararı var anlamış değilim. Vali'de Kaymakam da devletin Valisi ve Kaymakamı olmak durumdadır. Ama her şeye rağmen bizler, alternatif bayram kutlaması yaparak halkımızın kurtuluş coşkusunu yine halkımızla birlikte ortaya koyacağız. Unutturulmak ve yok edilmek istenilen kurtuluş programlarını inşallah siz değerli hemşerilerimizin katılımıyla bu şekilde telefi etmeyi ve inadına kutlamaya; Cumhuriyetin, demokrasinin ve milletimizin kültürünü yaşatmayı inadına devam ettireceğiz. '

6 Ocak Ceyhan'ın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle Ceyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Kurtuluş Konseri' Ceyhan Namık Kemal Mahallesi Konser Alanı’nda gerçekleşti. Aşık Sefai ve Göçken’in sahne aldığı konser, havanın soğuk olmasına rağmen Ceyhanlılar tarafından büyük bir coşku ile coşkuyla izlendi.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.4° / 15.9°