ÇETE ELEBAŞINA 33 YIL 9 AY HAPİS
Manşet Haber 1.03.2017 09:16:41 0

ÇETE ELEBAŞINA 33 YIL 9 AY HAPİS

ÇETE ELEBAŞINA 33 YIL 9 AY HAPİS

Adana’da 'swinger' olarak adlandırılan eş değiştirme yöntemiyle cinsel fantezi yaptıkları iddiasıyla yargılanan tutuksuz 14'ü kadın 29 sanıktan 19’una 2 yıl 1 aydan 33 yıl 9 aya kadar hapis, 4 bin lira ile 65 bin 200 lira arasında değişen para cezalarına mahkum edildi. 10 sanık ise beraat etti.
Günaydın Adana Gazetesi’nin haberine göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği’ne 2015 yılında Çukurova Üniversitesi öğrencisi 26 yaşındaki E.Ş. ile okuldan sevgilisinin sosyal paylaşım sitesi üzerinden evli çiftlere swinger fantezili fuhuş daveti yaptığı ihbar edildi. Ahlak polisi, yaptığı teknik ve fiziki takip sonucu E.Ş.’nin bir villa kiralayıp burada evli çiftlere fuhuş yaptırdığını saptadı. Bu bilgiler üzerine, Adana'nın yanı sıra Mersin, Kayseri, Osmaniye ve Şanlıurfa'da, 25 ayrı adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Yakalanan 29 kişiden 15’i tutuklandı. Yargılama aşamasında bu sanıklar da tahliye edildi.
Sanıklar yaklaşık bir yıldır yargılandıkları Adana 5.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına çıktı. Sanıklar son savunmalarında suçlamaları kabul etmeyip beraatlerini istedi. Sanıklardan H.L. ise ilginç savunma yaptı. Örgüt üyesi olmadığını ve insan ticareti yapmadığını belirten H.L., “Suçların unsurları itibarı ile oluşmadığı kanaatindeyim. Ben eylemi fuhuş olarak değil cinsel özgürlük olarak değerlendiriyorum. Tüm suçlamalar yönünden beraatime karar verilmesini istiyorum” dedi.
Mahkeme heyeti, 19 sanığa ‘fuhuş’ suçundan ceza, ‘örgüte üye olma, mustehcenlik’ suçlarından ise beraatlerine karar verdi. Swinger çetesinin elebaşısı olduğu iddia edilen E.Ş.’ye 33 yıl 9 ay 29 gün hapis ve 65 bin 200 TL adli para cezası verilirken diğer sanıklar çeşitli hapis ve para cezasına mahkum edildi.
Mahkeme heyeti, para cezalarını 8 ile 20 eşit taksitle ödemeleri kararlaştırıldı. Diğer sanıklar ise beraat etti.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.4° / 23.1°