CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A CHP’DEN TAM DESTEK

20.09.2024 00:23:00

Adana’nın Ceyhan İlçe Belediye Başkanı Kadir Aydar hakkında verilen siyasi yasak kararına CHP’den tepkiler var.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile milletvekilleri karara sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi. İşte o paylaşımlar:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Burhanettin Bulut: Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar’a siyasi yasak getirilmesi hukuki değil, siyasidir. Karar bizim için yok hükmündedir. Kadir Aydar’a mazbatasını Ceyhan vermiştir, alacak olan da Ceyhanlılardır!

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer: Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar’a siyasi yasak getirilmesi hukuki değil, siyasidir. Karar bizim için yok hükmündedir. Kadir Aydar’a mazbatasını Ceyhanlı Hemşerilerimiz vermiştir, alacak olan da Ceyhanlılardır!

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut: Ceyhan'da seçilmiş Belediye Başkanımız Kadir Aydar'a yönelik bu haksız hukuk darbesi, halk iradesine vurulmuştur. Aynı süreç geçen dönemde de yaşanmış, halkımız gereken cevabı sandıkta vermişti. Bu hukuksuzluk ve haksızlık da halkımızın desteğiyle son bulacaktır. Adalet tesis edildiğinde hesap sorulacaktır. 

@kadiraydarr01

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin: Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar’a karşı yapılan hamle tamamen siyasidir. Başkanımız; Ceyhan halkının oylarıyla seçilmiştir. Ceyhanlıların iradesine darbe vurulamaz.

@kadiraydarr01

#KadirAydarYalnızDeğildir

HERKESİ ADALET ARAMAYA DAVET EDİYORUZ

CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu da Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a siyaset yasağı getirilmesine, “Adaletten yana olan herkesi adalet aramaya davet ediyoruz.” ifadeleriyle tepki gösterdi. Tanburoğlu, yarın Ceyhan Belediyesi önünde basın açıklaması yapacaklarını duyurduğu yazılı açıklamasında şöyle dedi:

“Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar'a hukuka aykırı bir şekilde verilen siyasi kararla ilgili olarak yarın saat 13.00'da Ceyhan Belediyesi önünde, İl Başkanlığımız tarafından basın açıklaması yapılacaktır. Adaletten yana olan herkesi adalet aramaya davet ediyoruz.
Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar'a hukuka aykırı bir şekilde verilen siyasi kararla ilgili olarak yarın saat 13.00'da Ceyhan Belediyesi önünde, İl Başkanlığımız tarafından basın açıklaması yapılacaktır.İlgi ve değerlendirmelerinize sunar, iyi akşamlar dileriz.
CHP Adana İl Başkanlığı”
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Kadir Aydar’a siyasi yasak getirilmesini sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla tepkis gösterdi. Karalar’ın paylaşımı şöyle:

“Ceyhanlı hemşerilerimizin oylarıyla ikinci kez belediye başkanı seçilen @kadiraydarr01’a siyaset yasağı getirildi. Halkın seçtiği bir başkana siyasi yasak getirmek, halk iradesini hiçe saymaktır. Kadir başkanımızın ve Ceyhanlı hemşerilerimizin yanındayız.”



1

SİYASİ YASAKLI BAŞKANDAN İLK AÇIKLAMA

2

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A CHP’DEN TAM DESTEK

3

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A SİYASİ YASAK

4

ANKARA’DAN İNCİRLİK ÜSSÜNE YÜRÜYORLAR

5

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR