Tarih: 07.06.2025 20:45

CEYHAN NEHRİ'NDEKİ KİRLİLİK NEDENİYLE 11 TESİSE CEZA

Facebook Twitter Linked-in

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ceyhan Nehri'ndeki su kirliliği ve balık ölümlerine ilişkin Ceyhan ve Seyhan havzalarını içeren geniş kapsamlı denetim başlatıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, oluşturulan ekipler, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi bölgesindeki tesisler, belediyelerin atık su arıtma tesisleri ile kirlilik yükünün belirlenmesi ve sıcak noktaların tespiti için nehir yataklarında incelemeler yaptığı belirtildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı açıklamasına göre, oluşturulan ekipler Ceyhan Nehri'nin doğduğu Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden başlanarak İskenderun Körfezi'nin döküldüğü yere kadar 21 farklı noktadan yüzeysel su numuneleri aldı.

2 Mobil Su ve Atıksu Analiz Laboratuvarı ile yetkili çevre laboratuvarından 6 ekiple yürütülen çalışmalar kapsamında, atık sularını Ceyhan Havzası'na deşarj eden Adana Büyükşehir Belediyesinin, Organize Sanayi Bölgelerinin ve işletmelerin 91 tesisinde denetim yapıldı. Atık su deşarjı olan 31 tesisten 33 numune alındı.

Seyhan, Kozan, Yüreğir ve Karataş atık su arıtma tesislerindeki ihlallerle ilgili Adana Büyükşehir Belediyesine toplam 4 milyon 346 bin lira,6 sanayi tesisine de yaklaşık 5 milyon 684 bin lira ceza kesildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —